Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD, Rusya’da tutuklu bulunan WNBA yıldızı Brittney Griner için konsolosluk erişiminin sağlanamadığını açıkladı

ABD Dışişleri Bakanlığı, geçen şubat ayında uyuşturucu bulundurmak suçlamasıyla Moskova’da tutuklanan ve ağustos ayında çıkarıldığı mahkeme tarafından dokuz yıl hapis cezasına çarptırılan Birleşik Amerikalı WNBA yıldızı Brittney Griner’ın konsolosluk erişiminden yararlanamadığını açıkladı.

Reuters kaynaklı habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price gazetecilere verdiği demeçte, ABD’nin ağustos ayının başından beri Rusya’da tutuklu bulunan ABD vatandaşı WNBA yıldızı Brittney Griner’a konsolosluk erişiminin sağlanamadığını bildirdi.

Price, açıklamasının devamında, ABD’nin Griner ve Rusya’da tutuklu bulunan diğer Amerikan vatandaşlarına düzenli ve tutarlı bir konsolosluk erişimi talep ettiklerini de belirtti. 

Briner davasında daha önce neler olmuştu:

Kaynak: Reuters

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.