Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de silahlı saldırı: Biri polis, beş kişi hayatını kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kuzey Karolina eyaletinin Raleigh kentindeki silahlı saldırıda aralarında bir polisin de olduğu beş kişi hayatını kaybetti. En az dört kişinin de yaralandığı saldırının zanlısı tutuklandı.

Kuzey Karolina eyaletinin Raleigh kentinde dün (13 Ekim) aralarında bir polisin de olduğu beş kişi silahla vurularak öldürüldü. WakeMed Hastanesi sözcüsü, saldırıda yaralanan en az dört kişinin de hastanede tedavi gördüğünü söyledi. Raleigh Belediye Başkanı Mary-Ann Baldwin, saldırının Neuse River Trail yakınlarında öğleden sonra gerçekleştiğini belirtti. 

Saldırı sonrası çok sayıda güvenlik gücü ve sağlık ekibi olay yerine sevk edildi. Polis bölgeyi koruma altına alırken, bölgedeki mesken sahiplerine bir sonraki duyuruya kadar evde kalma çağrısı yapıldı. Saldırıdan yaklaşık üç saat sonra polis, zanlının ormanlık alandaki bir evde yakalandığını ve tutuklandığı bildirdi. 

Yerel basında çıkan haberlerde, saldırganın uzun namlulu bir silah kullandığı belirtildi. Polis yetkilileri, saldırının nasıl geliştiği veya zanlının nasıl yakalandığı hakkında hiçbir ayrıntı vermedi. Saldırıda kullanılan ateşli silahın kaynağı ise henüz netlik kazanmadı.

Kuzey Karolina Valisi Roy Cooper, dün (13 Ekim) geç saatlerde yaptığı açıklamada “Terör kapımıza ulaştı” demişti.

Kaynak: Guardian, Reuters

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.