Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (19 Ekim 2022): Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na adaylık çağrısı | Partilerin grup toplantıları

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bugün (19 Ekim), Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve İYİ Parti’nin grup toplantıları vardı. CHP’den Memleket Partisi’ne geçen ve oradan da istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AKP’ye katıldı. Çelebi’ye rozetini AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adana’da. Kılıçdaroğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği açılış törenine katıldı, ardından Osmaniye’de kanaat önderleri, muhtarlar ve STK temsilcileri buluşmasında konuştu.

Suriye’nin kuzeyinde Türkiye destekli muhalif gruplar arasında çıkan ve daha sonra El Kaide’nin eski Suriye kolu El Nusra Cephesi’nden kopan Heyet Tahrir Şam’ın (HTŞ) dahil olmasıyla şiddetlenen çatışmalarda en az 58 kişi hayatını kaybetti. Reuters haber ajansı, Türkiye’nin söz konusu gruplar arasındaki çatışmaları durdurmak için bölgeye asker konuşlandırdığını yazdı.

Fransız çimento üreticisi Lafarge, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) yargılamasında kendisine yöneltilen IŞİD’e ve diğer terör örgütlerine yardım ettiği suçlamalarını kabul etti. 

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş ile partilerin grup toplantısını, Medyascope yorumcusu ve siyasetbilimci Edgar Şar ile muhalefette adaylık tartışmalarını konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.