Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (20 Ekim 2022): Fakıbaba AKP’den istifa etti | Akşener ve İmamoğlu Gümüşhane’de | İngiltere’de Truss’ın istifası

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, parti üyeliğinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı. Anayasa’nın 84. maddesi gereğince istifa halinde milletvekilliğinin düşmesi için, Meclis Genel Kurulu’nda oylama yapılması ve istifanın kabul edilmesi gerekiyor. Gelecek çarşamba günü (26 Ekim) İYİ Parti’ye katılacağı belirtilen Fakıbaba’nın rozetini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener takacak.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSTAÇ AŞ’nin genel müdürüyken vefat eden eski milletvekili Mustafa Canlı adına İBB’nin Gümüşhane’de yaptırdığı okulun açılış törenine katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tokat’ta, iş insanları, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları ve odaların temsilcileriyle buluştu, Meydan Yeniyol’da esnafı ziyaret etti, “Gençlik Buluşması”na katıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizini 150 baz puan daha indirerek yüzde 10,5’e çekti. 

İngiltere Başbakanı Liz Truss, milletvekillerinin baskısından ve kabinesinde yaşanan sorunlardan dolayı istifa etti. Truss istifa kararını Downing Street önünde yaptığı bir açıklamayla duyurdu. Truss başbakanlık koltuğuna 45 gün önce oturmuştu.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır ile Fakıbaba’nın istifasının anlamını ve İYİ Parti’ye geçişini, Medyascope muhabiri Ali Macit ile Akşener ve İmamoğlu’nun Gümüşhane ziyaretini konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.