Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hızlı ve Kısa Yorum (66) | Prof. Dr. Serhat Güvenç yorumladı: Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini daha ne kadar geciktirebilir?

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından İsveç ve Finlandiya, yıllardır sürdürdükleri tarafsızlık politikalarına nokta koymuş ve NATO’ya üyelik için başvurmuşlardı. Stokholm ve Helsinki’nin NATO üyeliklerinin onaylanması için ittifaka üye 30 ülke de bu ülkelerin üyeliklerini parlamentolarından geçirmekle yükümlü. Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyás’ın Budapeşte’nin de bu süreci aralık ortasına kadar onaylayacağını açıklamasının ardından gözler Türkiye’ye çevrildi. Peki Ankara bu tutumunu daha ne kadar devam ettirebilir? Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve Medyascope yorumcusu Prof. Dr. Serhat Güvenç, Türkiye’nin iki İskandinav ülkesinin NATO’ya üyeliklerini daha fazla geciktirmek için imkânı kalmadığı görüşünde.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.