Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Berrin Sönmez ile Feminist Bakış (142): HDP İslam Masası’nda neden laiklik vurgusu öne çıktı?

Laiklik: Etnik, dini, kültürel ayrımcılığın ve siyasi, dini muktedirlerin baskısına karşı insan haklarının, inanç ve düşünce özgürlüğün teminatı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Halklar ve İnançlar Komisyonu, 23 Ekim’de Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirdiği buluşmayla “İslam’da Emek, Barış ve Adalet” kampanyasının startını verdi. İslam’da Emek, Barış, Adalet başlıklı kampanyanın açılış toplantısına İslam Masası mensubu partililer, milletvekilleri ve Eş Başkan Mithat Sancar ile çok sayıda Kürdistanî kanaat önderiyle aktivist ve gazeteciler katıldı.

HDP İslam Masası çalışması ve kampanyası Türk Kürt ayrıştırmasına cevap ürettiği gibi dindar seküler kutuplaşmasına karşı da birlik beraberlik çözümü öneriyor. Kutuplaştırılmış toplum düzeni yerine toplumsal barış inşası için; İslami, insani, vicdani, ahlaki değerlerin yükseltilmesini sağlayacak inanç ve düşünce özgürlüğü, inanç çatışmasını önleyecek demokratik eşit yurttaşlık düzenini yeniden kurmayı amaçlıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.