Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye’deki Müslüman Kardeşler sempatizanları anlatıyor: “Sisi’nin polisleri oğlumu kaçırdı, yaşıyor mu bilmiyorum”

Türkiye, Mısır ile ilişkileri düzeltmek için 34 Müslüman Kardeşler üyesini gözaltına almıştı. Müslüman Kardeşler ile kurduğu ilişki ve Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah Sisi karşıtı paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan gazeteci ve Al-Sharg televizyon kanalının eski yazı işleri müdürü Hossam Al-Ghamry, Medyascope‘a konuştu. Mısır’daki güvenlik güçlerinin oğlu Yosuf’u 25 Ekim’de gözaltına aldıklarını ve kendisinden haber alamadığını belirten Al-Ghamry, “Şu an önemli olan ben değilim, oğlum. Oğluma ne yaptıklarını bilmiyorum. Yaşıyor mu bilmiyorum” dedi.

Türkiye, Mısır ile normalleşme adımlarındaki kararlılığını göstermek için, 11 Kasım’da Şarm el-Şeyh’te düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Zirvesi’ni protesto etme çağrısında bulunan 34 Müslüman Kardeşler üyesini gözaltına almıştı. Gözaltına alınanlardan biri de Al-Sharg televizyon kanalının eski genel yayın yönetmeni ve gazeteci Hossam Al-Ghamry idi.

Hossam Al-Ghamry

11 Kasım’da protesto çağrısında bulunanlardan biri olan Al-Ghamry, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, gözaltına alındığını ve sınırdışı edilmesi riski taşıdığını açıklamıştı.

Al-Ghamry gözaltına alınmadan önce de en büyük oğlu Yosuf Hosam Al-Ghamry’nin Mısır Ulusal Muhafızları tarafından gözaltına alındığını yazmıştı. Al-Sharg, Türk yetkililerin talebi üzerine Al-Ghamry’nin ev sahipliği yaptığı “Vizyon” programını askıya almıştı. Al-Ghamry’ye Mısır’daki liderlere yönelik herhangi bir kışkırtıcı söylemde bulunmama talimatına uymadığı için yayın yasağı getirilmişti. Ancak Al-Ghamry, sosyal medyada paylaşımlarına devam ediyordu.

“Oğlumu kaçırdılar”

30 Ekim’de serbest bırakılan Al-Ghamry ile konuştum. Al-Ghamry yaşadıkları için üzgün olduğunu fakat şu an önemli olanın 25 Ekim’de Mısır’da gözaltına alınan Yosuf’un yaşadıkları olduğunu söyledi: “Oğlumu kaçırdılar, ondan haber alamıyorum.”

Arap basınında yer alan haberlere göre Yosuf, Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentindeki 2022 Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı’nı (COP27) protesto etmek için hazırlık yapanlardan biriydi ve bu yüzden güvenlik görevlileri tarafından gözaltına alınmıştı.

“Yaşıyor mu bilmiyorum”

Oğlunun mühendislik bölümü son sınıf öğrencisi olduğunu ve daha önce hiçbir siyasi faaliyete karışmadığını vurgulayan Al-Ghamry, “Sisi’nin polisleri bir hafta önce oğlumu gözaltına aldı. Oğlumdan haber alamıyorum. Yaşıyor mu, onu da bilmiyorum. Benim oğlum hiçbir siyasi faaliyete karışmadı” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.