Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (3 Kasım 2022): TÜİK’e göre yıllık enflasyon yüzde 85,51 & Kılıçdaroğlu Londra’da

Editör: Ayşegül Karagöz

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu ekonomist Prof. Dr. Öner Günçavdı ve Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK’e göre tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) ekimde yüzde 3,54 arttı. Önceki ay yüzde 83,45 olarak açıklanan yıllık enflasyon, ekimde yüzde 85,51’e ulaştı. Ekonomist Prof. Dr. Öner Günçavdı, enflasyon rakamlarını ve enflasyonla mücadelede gidişatı Gündem’de yorumladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İngiltere temasları ikinci gününde devam ediyor. Bugün Londra’da yaşayan Türk öğrenciler ile görüşecek olan Kılıçdaroğlu dün yeni nesil teknoloji yatırımı yapan şirketlerin yöneticileriyle buluştu. Kılıçdaroğlu’nun iki günlük ziyareti, dört güne çıktı. Londra’da temasları takip eden Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş, ayrıntıları Gündem’de aktardı.

Sözcü ve Korkusuz gazeteleri; Çiğdem Toker, Serpil Yılmaz, Sinan Meydan, Hüsnü Mahalli, Ahmet Takan, Sezgin Özcan ve çok sayıda gazetecinin işine son verdi. Gazete yönetimi gerekçe olarak ekonomik sebepleri gösterdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.