Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu, partililere seslendi: “Nefsine hâkim olanların iktidarı geliyor. Nefsine hâkim olmayan kimseyi yanımda tutmayacağım” 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partililere seslenerek “Ayağa kalk Cumhuriyet Halk Partisi. Nefsine hâkim olanların iktidarı geliyor. Nefsine hâkim olmayan hiç kimseyi yanımda tutmayacağım” dedi. Kılıçdaroğlu, hakkında “siyasi yasak” istenen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da destek verdi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İngiltere’de yaptığı görüşmelerin ardından düzenlediği ilk grup toplantısında “Bay Kemal temiz parayı buldu” dedi. Kılıçdaroğlu, kasım ayında açıklayacağı “yapısal reçete”yi hatırlattı ve partililere seslenerek şunları söyledi: 

“Türkiye’yi 21. yüzyılın yıldızı haline nasıl getireceğiz, bunu anlatacağım. Erdoğan, sen de dinle. Son sözüm Cumhuriyet Halk Partililer’e, ayağa kalk Cumhuriyet Halk Partisi. Nefsine hâkim olanların iktidarı geliyor. Nefsine hâkim olmayan hiç kimseyi yanımda tutmayacağım. İsterse 40 yıllık arkadaşım olsun. Bay Kemal’in yanında kula kulluk edenler asla yer almayacak, dalkavuklar olmayacak. Bay Kemal’in yanında sizler olacaksınız, vatanseverler olacak. Durma, Cumhuriyet Halk Partisi, korkma ve kaygılanma. Bedeli ne olursa olsun ne pahasına olursa olsun mutlaka kazanacağız.”

Haber: Kılıçdaroğlu Londra’da soruları yanıtladı: “Keşke dava açılsa da ‘Gel mahkemede ifade ver’ deseler. Bütün baronların isimlerini tek tek sayacağım”

İZLE: Kılıçdaroğlu, Medyascope’un “Temiz parayı buldunuz mu” sorusuna yanıt verdi

Haber: Metamfetamin polemiği | Kılıçdaroğlu’nun Londra’da ilk gün temasları sona erdi – “Yaşananlar ortada, kirli paralarla iş yapıyorlar, yeni bir geleceği tarif ediyoruz”

Metamfetamin polemiği: Burası Kolombiya mı?

CHP lideri, ABD ve İngiltere ziyaretlerini eleştiren iktidarı, “uyuşturucu ticareti yoluyla kara para aklama” konusunda suçlamaya devam etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Haftada ortalama beş bin uyuşturucu satıcısını veya imalat yapanı gözaltına alıyoruz” açıklamasına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Biri çıkmış diyor ki haftada ortalama beş bin uyuşturucu satıcısını gözaltına alıyoruz. Türkiye’de mi? Ben bunu gündeme getirdiğimde kıyamet kopmuştu. Ama bilsinler, Bay Kemal 85 milyonun hakkını ve hukukunu koruyacaktır. Bu itirafı için teşekkür ederim. Burası Kolombiya mı? Kolombiya’da bile böyle değil. Haftada beş bin kişi yakalanıyorsa yılda 260 bin kişi eder. Bir de yakalanmayanları koyarsan bir milyon eder.”

Haber: Metamfetamin polemiği | Kılıçdaroğlu polis intiharlarına dikkat çekti: “Soylu, polislerimizi sarayın pisliğini kapatmak için kullanmaya kalkmasın”

Haber: Kılıçdaroğlu’nun metamfetamin açıklamasının ardından 7 ilde uyuşturucu operasyonu düzenlendi

Haber: Sarıyer’de yakalanan Sırp çete lideri hakkında Emniyet’ten açıklama

“Polisler benim canım ciğerim, sorunum yok”

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün (EGM), uyuşturucu iddialarının ardından hakkında suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Yukarıdan fotoromanın talimatı ile bana dava açıyorlar. Polisin arkasına saklanıp bunu yapıyorsan dünyanın en büyük korkağısın. Polisler benim canım ciğerim, hiçbir sorunum yok” diye konuştu. 

Ekrem İmamoğlu’nu kimseye yedirmeyiz”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için “siyasi yasak” getirilmesi istemiyle açılan davaya da değinen Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na“Polislerimizi intihara sürükleyen kirli yapı şimdi İBB Başkanımızı siyasi yasaklı yapmaya çalışıyor. Ekrem İmamoğlu büyük lokmadır. Boğazınıza takılır ve kalır. Biz Ekrem İmamoğlu’nu kimseye yedirmeyiz” diyerek destek verdi.

Haber: Metamfetamin polemiği | Kılıçdaroğlu Londra’da “temiz” yatırımcıyı arıyor, girişimcilerle görüşecek

İZLE: Medyascope Londra’da

İZLE: Kılıçdaroğlu adaylıkta kararlı mı? Ruşen Çakır’ın izleyicilerle ortak yayını

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.