Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu, Londra ziyaretinin ikinci gününde – “Türkiye temiz parayla büyümeli, kara parayla değil”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Londra’da Türkiye’ye “temiz yatırımcıyı” çekmek için temaslarına devam ediyor. CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada Türkiye’ye yaklaşık 5 trilyon dolarlık kaynağın getirilmesi için banka yöneticileri ile görüşeceklerini belirterek, “Türkiye bu yola girmeli, temiz parayla büyümeli, kara parayla değil” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere’nin başkenti Londra’da yatırımcılarla temaslarını sürdürüyor. Kılıçdaroğlu bugün (3 Kasım) Future Technology in Media, Local Globe VC, Blenheim Chalcot yetkilileri ile toplantı yaptı. Yatırım şirketi Blenheim Chalcot’un kıdemli danışmanlarından Richard Broyd, Kılıçdaroğlu’na çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kılıçdaroğlu daha sonra, Avrupa’nın en büyük sanat üniversitelerinden biri olarak bilinen Londra Sanat Üniversitesi’ni ziyaret etti. CHP lideri akşam ise Londra’da yaşayan Türk öğrenciler ile buluştu.

Haber: Metamfetamin polemiği | Kılıçdaroğlu’nun Londra’da ilk gün temasları sona erdi – “Yaşananlar ortada, kirli paralarla iş yapıyorlar, yeni bir geleceği tarif ediyoruz”

Haber: Metamfetamin polemiği | Kılıçdaroğlu polis intiharlarına dikkat çekti: “Soylu, polislerimizi sarayın pisliğini kapatmak için kullanmaya kalkmasın”

Haber: Metamfetamin polemiği | Kılıçdaroğlu Londra’da “temiz” yatırımcıyı arıyor, girişimcilerle görüşecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun temasları sırasında CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ziyarete ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Öztrak, Londra’da yetenek bulmaya ve yeteneklere nasıl finansman sağlanabileceğine ilişkin temaslarda bulunduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Yaklaşık 5 trilyon dolarlık hacme sahip bankaların yöneticileriyle temas edeceğiz. Türkiye’nin bugün dünyada benimsenen birtakım adımları atması halinde, bu adımlar da hak hukuk adalet, hakça paylaşma, kapsayıcılık, sürdürülebilirlik. Bunları kapsayan bir yaklaşımla dünyada diğer fonlara nazaran daha ucuz olan yatırımları, fonları ülkeye getirmemizin mümkün olduğunu gördük.”

İZLE: Medyascope Londra’da

Haber: Kılıçdaroğlu’nun metamfetamin açıklamasının ardından 7 ilde uyuşturucu operasyonu düzenlendi

“Uyuşturucudan gelen kara paranın temizlenmesini hedefliyoruz”

Öztrak, CHP’nin Türkiye’ye “temiz para” getirmekte kararlı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Türkiye bu yola girmeli, temiz parayla büyümeli, kara parayla değil. Kara paranın nereden geldiği izah edilemeyen ciddi rol oynadığını görüyoruz. Bunun ciddi maliyetleri var. Dolayısıyla bütün bunlar ülkenin illegal yollardan elde edilen ciddi bir sorunu olduğunu gösteriyor. Uluslararası mafya savaşları aldı başını gidiyor. Bu tarafta da dönüp baktığınızda trilyonlarca milyarlarca dolarlık, dünyada kabul görmüş, sürdürülebilir amaçlara uyumlu hareket eden çok ciddi paralar da var. Bizim CHP olarak hedefimiz, başta uyuşturucu olmak üzere kara paranın temizlenmesine imkan veren her türlü düzenlemeyi değerlere dayanan finansmanın imkanlarını Türkiye’ye getirmeye kararlıyız.”

Haber: Kemal Kılıçdaroğlu, Londra’ya gidiyor – “Türkiye’ye yatırım girmesini sağlayacak kurum ve kuruluşlar ile görüşecek”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.