Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (10 Kasım 2022): Altılı Masa “yedili masa” olacak mı? & Atatürk’ün 84. ölüm yıldönümü

Editör: Ayşegül Karagöz

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu siyasetbilimci Prof. Dr. Ali Çarkoğlu.

Bugün 10 Kasım 2022, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yıldönümü. Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkânının katıldığı törenle Anıtkabir’de anıldı. Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ne ”Milletimizin asırlık hayallerini gerçeğe dönüştürene kadar durmayacak, saldırılar karşısında yılmayacak, mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” mesajını yazdı.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın Altılı Masa’ya dahil olmak istemesiyle başlayan tartışmalar, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu’nun komisyondaki görevinden istifa edeceği iddiasıyla devam ediyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, istifa iddiasını ve Baş’ın talebini Medyascope için yorumladı. Şahin, çalışmaların geldiği aşamada Altılı Masa’nın genişlemesinin zor olduğunu düşündüğünü, kararı altı genel başkanın vereceğini söyledi. 

Başörtüsü için anayasa değişikliği tartışması ve AKP-HDP görüşmesinin yankıları sürüyor. Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP’nin anayasa değişikliği teklifi için HDP’yi ziyaret etmesini “Açılımcılar kumpanyası” diyerek hedef aldı. Akşener, “Erdoğan için PKK’yla masaya oturmakla PKK’ya karşı mücadele etmek arasında fark yok çünkü onun tek bir ideolojisi var, o da iktidarda kalmak dedi.

Altılı Masa 14 Kasım’da DEVA Partisi ev sahipliğinde bir araya gelecek. Masanın ortak adayı kim olacak? Seçime doğru hangi parti yarışı önde götürüyor? Siyasetbilimci Prof. Dr. Ali Çarkoğlu, siyasette son gelişmeleri Gündem’de yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.