Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Psikiyatriden Gündeme (99): Travma haberleri basında nasıl verilmeli?

Her türlü insan eliyle oluşturulan travmalar veya doğal afetleri haberleştirirken nelere dikkat edilmeli? Haber başlıkları ve görsellerin seçimi nasıl olmalı? Paylaşılan travma haberlerinin amacı ne olmalı? Travma haberlerinin sosyal medyada paylaşılmasında nasıl bir dil kullanılmalı? Travmaların sosyal medyada yer alması ruhsal bozuklukların oluşmasına zemin hazırlar mı? Yaşanan travma deneyimi ve uygulanan şiddetin ayrıntılarına yer verilmesi, eylemin ayrıntılı bir şekilde tarif edilmesinin sakıncaları nelerdir?

Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından hazırlanan Psikiyatriden Gündeme programının bu haftaki bölümünde Dr. Sinem Yolcu, konuğu Prof. Dr. Burhanettin Kaya ile travma haberlerinin basında ve medyada nasıl verilmesi gerektiğini konuşuyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.