Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yazar ve şair Hans Magnus Enzensberger hayatını kaybetti

Yazar ve şair Hans Magnus Enzensberger, dün (24 Kasım) Almanya’nın Münih şehrinde 93 yaşında yaşamını yitirdi. Haberi, Berlin merkezli yayınevi Suhrkamp duyurdu.

Alman edebiyatının en önemli yazarlarından biri olarak kabul edilen Enzensberger, aralarında genç edebiyatçıların da bulunduğu çeşitli edebiyat kulüplerinde yer aldı. Bir dönem Andreas Thalmayr takma ismini kullandı.

1965 yılında “Course Book” isimli bir kültür dergisi kuran Enzensberger, şair ve yazar olmanın yanı sıra editör ve çevirmen olarak da çalıştı. Bir dönem Suhrkamp’ta editör olarak görev yapan Enzensberger, hayatının bir bölümünü Küba’da geçirdi. Norveç, İtalya, Meksika ve Amerika Birleşik Devletleri’nde de yaşayan Enzensberger çok yönlü bir kişilikti. 1979’da Münih’e yerleşen Enzensberger’in bilinen eserleri arasında şunlar yer alıyordu:

  • “Always the money: A small business novel”
  • “Poetry is annoying”
  • “Defence of the Wolves”
  • “Fallobst”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.