Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Göztepe-Altay maçı ertelendi: Altay kalecisi Ozan Evrim’e korner bayrağı ile saldırıldı | İzmir Valiliği: “Sis ve işaret fişeğini stada özel ambulans şoförleri soktu”

Spor Toto 1. Lig’de dün (27 Kasım) Göztepe ile Altay arasında oynanan İzmir derbisinde sahaya giren bir taraftarın Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e korner bayrağının sopasıyla saldırması üzerine maç ertelendi. 

Spor Toto 1. Lig’in 15. haftasında Göztepe-Altay derbisinin heyecanı yaşandı. Ancak maç sırasında çıkan olaylar derbinin önüne geçti. Gürsel Aksel Stadı’nda oynanan maçın 23. dakikasında sahaya giren bir taraftar, korner direğini yerinden sökerek Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e vurdu. Çıkan olayların ardından takımlar soyunma odasına gönderildi. Gelen ilk bilgilere göre kafasında kanama olan Ozan Evrim’in bilinci açık durumda. 

Medyascope Spor’dan Erdener Karataş’ın edindiği bilgilere göre; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, yaşanan olayların ardından Gürsel Aksel Stadyumu’na gitti. Göztepeli taraftarların stadyumdan ayrılmasına izin verilirken; Altaylı taraftarlar ise bir süreliğine stadyumda tutuldu. Polis tarafından işaret fişeğini atan taraftarı tespit için stat kameraları, sosyal medya paylaşımları ve basının çektiği görüntüler alındı.

Öte yandan atılan fişek sonucunda yaralanan ve ambulansla hastaneye kaldırılan Göztepe taraftarının bilincinin açık olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Çenesi ve dişlerinde ağır hasar bulunan taraftarın sol bölgesinde de yanıklar mevcut.

Bir Göztepe taraftarının saldırısı sonrası hastaneye kalıdırılan Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’in ise kafasında 4 santimlik yarık tespit edildi. Özenç, kontrol amaçlı hastanede tutuluyor. Altay kalecisinin müşahede altına alındığı Medicana International İzmir Hastanesi’nden de konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “Spor Toto 1. Lig’de oynanan Göztepe-Altay karşılaşmasında sahaya giren bir taraftarın korner direğiyle başına vurduğu Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç, Medicana International İzmir Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır. Bilinci açık olan Özenç’in ilk yapılan kontrollerinden sonra gereken tedavinin yapılması için ve kontrol amaçlı hastanemize yatışı gerçekleştirilmiştir” denildi.

İzmir Valiliği: “Sis ve işaret fişeğini stada özel ambulans şoförleri soktu”

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada ise şöyle denildi: “İlimiz Gürsel Aksel Stadyumu’nda 27.11.2022 günü oynanan Göztepe – Altay Spor Toto 1. Lig müsabakası ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür.

Bahse konu maçın 19. dakikasında misafir tribününün bulunduğu kısımdan, işaret fişeği diye tabir edilen yanıcı madde Göztepe taraftarlarına fırlatılmıştır. Fişek Göztepe taraftarı Mehmet Çakır’a isabet etmiş ve yaralanmasına neden olmuş, Çakır hastaneye intikal ettirilerek tedavi altına alınmıştır. Olayın ardından statta yapılan kamera tespit çalışmalarından, misafir takım tribününde sis diye tabir edilen yanıcı maddelerin yakıldığı belirlenmiş ve sisin yoğun olduğu yerdeki taraftarlar tespit edilerek emniyet güçlerimiz tarafından göz altına alınmıştır.

Yapılan soruşturma neticesinde, sis ve işaret fişeğini, statta görevli özel ambulans şirketi şoförlerinin stat tuvaletine bıraktığı ve oradan taraftara dağıtım yapıldığı anlaşılmıştır. Kamera tespit çalışmalarında da ambulans şoförlerinin, 16.34’te 2 sırt çantasıyla misafir tribününün bulunduğu tuvaletlere girdiği ve akabinde yoğun telefon görüşmeleri yaptıkları görülmüştür.

Sırt çantalarını misafir tribünü tuvaletlerine sokan özel ambulans şirketi görevlisi A.G. ve H.K. isimli şahıslar gözaltına alınmıştır. Tribünde ise suç unsuru malzemeleri kullanan D.D., E.Y. ve K.E.’nin organize şekilde suçu gerçekleştirdiği anlaşılmış olup, olayla ilgili toplam 21 şahıs yakalanarak haklarında gerekli adlî işlemler başlatılmıştır.”

Göztepe-Altay karşılaşması çıkan olaylar nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Muhabir: Erdener Karataş

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler