Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu Almanya’ya gidiyor – Jeremy Rifkin de eşlik edecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14-17 Aralık tarihleri arasında Almanya’nın başkenti Berlin’e gidiyor. Kılıçdaroğlu’na ABD’li yeni danışmanı Jeremy Rifkin de eşlik edecek. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ve İngiltere ziyaretlerinin ardından Almanya ziyaretinin tarihi de belli oldu. Kılıçdaroğlu, 14-17 Aralık’ta Almanya’nın başkenti Berlin’e gidecek. Kılıçdaroğlu’nun “İkinci Yüzyıl Vizyonu” toplantısında kamuoyunun karşısına ilk kez çıkan ABD’li yeni danışmanı Jeremy Rifkin, Almanya ziyaretinde Kılıçdaroğlu’na eşlik edecek. 

Okuyun: Kılıçdaroğlu Londra’da soruları yanıtladı: “Keşke dava açılsa da ‘Gel mahkemede ifade ver’ deseler. Bütün baronların isimlerini tek tek sayacağım”

ABD ve İngiltere ziyaretlerinde üniversiteleri ve bilim merkezlerini ziyaret eden, yatırımcılarla görüşen Kılıçdaroğlu, Berlin’de de üniversiteler ile finans şirketlerini ziyaret edecek. CHP liderine eşlik edecek heyette, CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Parti Meclisi üyesi ve İstanbul Milletvekili Yunus Emre yer alacak.  

Rifkin, “Çalışmak heyecan verici olacak” demişti

CHP’nin “İkinci Yüzyıl Vizyonu” toplantısında Endüstriyel Dönüşüm Başdanışmanı olarak anons edilen Jeremy Rifkin, “Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibiyle çalışıyor olmak benim için heyecan verici olacak. Bilimsel teknik ve ekonomik girdi sağlayacağım ve Türkiye’nin kapsamlı bir yol haritası oluşturmasına yardımcı olacağım. Bu şekilde Kılıçdaroğlu ülkesini bir dönüşümden geçirecek. Bu bir sanayi dönüşümü ve sıfır karbon emisyonu içeriyor” demişti.

Kılıçdaroğlu, 23-26 Kasım’da, “İkinci Yüzyıl Vizyonu” toplantısından önce yapılması planlanan Almanya ziyaretini, 28 Kasım’daki Altılı Masa görüşmesi nedeniyle ertelemişti. “Temiz yatırımcıyı arıyorum” diyen Kılıçdaroğlu, 9-14 Ekim’de ABD, 2-4 Kasım’da da İngiltere’de bir dizi temasta bulunmuştu.  

Okuyun: Kılıçdaroğlu’nun “vizyon belgesi”nin başındaki Jeremy Rifkin kimdir?

Okuyun : Kılıçdaroğlu, Almanya programını Altılı Masa için erteledi | Dokuzuncu toplantının ev sahibi Uysal, liderleri ziyarete yarın başlayacak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.