Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (9 Aralık 2022): Tarikatta istismar davası Türkiye’nin gündeminde

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi altı yaşındayken tarikat üyesi Kadir İstekli ile “imam nikahıyla evlendirmesine” ilişkin iddianame kabul edildi. Kadir İstekli hakkında 67 yıl 10 ay 15 gün, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel hakkında ise 22 yıl 6 ay hapis cezası istendi.

Başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifi AKP ve MHP’li milletvekillerinin imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Anayasanın 24. ve 41. maddelerinde değişikliğe gidilmesi talep ediliyor. Teklifin içeriğini AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin açıkladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığının 2023 yılı bütçeleri ele alınıyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Ağbaba, CHP’nin asgari ücret talebini 10 bin 128 TL olarak açıkladı.

2022 FIFA Dünya Kupası’nda çeyrek finaler bugün başlıyor.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır ile Hiranur Vakfı’nda altı yaşındaki çocuğa cinsel istismar davasını, Medyacope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş ile başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifini, Medyascope Ankara muhabiri Cansu Timur ile Meclis’teki bütçe görüşmelerini, Medyascope Spor’un podcasti Bundesliga 101’den Gencer Konur ile Dünya Kupası çeyrek final karşılaşmalarını konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.