Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (20 Aralık 2022): İmamoğlu CHP grup toplantısında | Altılı Masa’da “ortak aday” krizi | Türk-İş “Asgari ücret 9 bin TL” dedi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) grup toplantıları yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da CHP grup toplantısına katıldı.

Habertürk gazetesinden Fatih Altaylı‘nın sorularını yanıtlayan İmamoğlu, “Erdoğan’ın karşısındaki rakip takımın bir oyuncusuyum. Teknik direktör beni oyunu sokar veya sokmaz. Ona ben karar vermeyeceğim. Ama oyuna girme ihtimali olan bir oyuncuyum” dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısından sonra yaptığı açıklamada “Teklifimiz 9 bin lira, verirlerse imza atarız. Vermezlerse masaya oturmayız” dedi.

Montrö Sözleşmesi ve tekkede görüntülenen muvazzaf denizcilere ilişkin görüşlerini kamuoyu ile paylaşan 103 emekli amiralin yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme heyeti, amirallerin beraatına hükmetti. 

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’nın Ukrayna’da ilhak ettiği dört bölgedeki durumun oldukça zor olduğunu açıkladı. 

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, siyasal danışman Dr. İbrahim Uslu ile İmamoğlu’nun açıklamalarını, Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş ile CHP grup toplantısını, Medyascope Ankara muhabiri Özgecan Özgenç ile asgari ücret kulislerini konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.