Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Körfezin “parti başkenti” Dubai’den turizm hamlesi: Yüzde 30’luk alkol vergisi kaldırıldı

Körfez ülkelerinin ”parti başkenti” Dubai, yüzde 30’luk alkol vergisini kaldırdı. Emirlik, ayrıca yetişkinlerin alkol tüketimi için gerekli olan ”kişisel alkol tüketim ruhsatı” uygulamasına da son verdi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) kültür başkenti Dubai, turizmi canlandırmak için adımlar atmaya devam ediyor. Geçen yıl ramazan ayı sırasında gündüz alkol satışına izin veren BAE’de, koronavirüs karantinası sırasında gündüz alkol satışı ve eve içki teslim edilmesine dair yasak da kaldırılmıştı. Dubai son zamanlarda attığı bu adımlarla kenti yabancılar için cazip bir hale getirmeyi planlıyor.

Dubai’de alkol satış haklarını elinde bulunduran iki firma, Dubai Maritime and Mercantile International (MMI) ve African&Eastern, vergi indiriminin fiyatlarına yansıyacağını bildirdi. MMI Sözcüsü Tyrone Reid, “Yüz yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiğimiz Dubai’nin alkole yaklaşımı her zaman dinamik, anlayışlı ve katılımcı oldu. Yasalardaki son güncellemeler Dubai ve BAE’de alkollü içecek tüketimi ve alımının güvenli ve sorumlu bir şekilde devam edebilmesi bakımından hayati önem taşıyor” diye konuştu.

Pazar günü yürürlüğe giren bu kararın kalıcı olup olmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Dubai’de her 10 kişiden dokuzu yabancı. Bu kişilerin birçoğu Dubai’de alkolden alınan vergi miktarı nedeniyle Ummül-Kayveyn’e ve diğer emirliklere gidiyordu.

Dubai’deki yasalara göre Müslüman olmayan ve 21 yaşından büyük kişiler, polisten bir alkol ruhsatı almak koşuluyla içki tüketebiliyordu. Barlarda ve gece kulüplerinde içki ruhsatı pek kontrol edilmiyordu fakat ruhsatsız alkol tüketenler yakalandıkları takdirde gözaltına alınıp, para cezasına çarptırılabiliyordu.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.