Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (6 Ocak 2023): Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu ile Altılı Masa toplantısı & seçime doğru Türkiye

Editör: Ayşegül Karagöz

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu siyasetbilimci Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu.

Altılı Masa’nın 10. ve en uzun toplantısı dün (5 Ocak) Gelecek Partisi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Altı genel başkanın imzasını taşıyan açıklama metninde, geçiş süreci yol haritası ve ortak politikalar metninin 30 Ocak’ta kamuoyu ile paylaşılacağı duyuruldu. Toplantıda 6 Nisan’dan sonra yapılacak seçimleri desteklememe kararı çıktı. Liderler, “genel başkanlar arasında ortak cumhurbaşkanı adayının tespiti ile ilgili istişarelerin başlatılmasına” karar verildiğini açıkladı.

Seçimlerin öne çekilmesine ilişkin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk kez konuştu. Partisinin genel merkezindeki genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, “Mevsim şartlarını dikkate alarak, 2023 seçimlerinin tarihini belki biraz öne çekeceğiz” dedi. 

Siyasetbilimci Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, Altılı Masa toplantısından çıkan sonuçları, muhalefetteki adaylık tartışmalarını, Türkiye’nin seçim gündemini ve erken seçim ihtimalini Gündem’de değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.