Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trendyol Go kuryelerinin eylemi kazanımla sonuçlandı

Trendyol Go kuryeleri, firma tarafından açıklanan zam oranını yetersiz bularak 17 Ocak’ta eylem başlattı. Trendyol’un Maslak’ta bulunan genel merkezi önünde iki gün eylem yapan kuryeler, şirket yöneticileriyle görüşerek taleplerini iletti. İşçiler dün (23 Ocak) taleplerinin büyük kısmının kabul edildiğini duyurdu.

İki gün eylem yaptıktan sonra pazartesiye kadar ara veren ve görüşme olumlu sonuçlanmadığı takdirde eylemleri büyüteceklerini duyuran işçilerin taleplerinin çoğu patron tarafından kabul edildi.

“Herkes adına gururluyum”

Dün Trendyol yönetimiyle görüşen işçiler adına açıklama yapan Kurtuluş Ekiz şöyle konuştu: “İşçi sınıfının bir araya gelip hakkını aradığında, hakkını alabileceğinin somut bir örneği olduğunu düşünüyorum bunun. Herkes adına gururluyum. Buradan da bütün hakkını arayan, aramayıp çalışmaya devam eden insanlara da teşekkür ediyorum. Bizim sizinle herhangi bir problemimiz yok. Hepimiz hâlâ dostuz. Ama biz oraya girdiğimizde sadece hakkını arayanların değil oraya gelmeyenlerin de hakkını aradık ve zaferle çıktık.”

Mola hakkı kazanıldı

Görüşme sonrası yapılan düzenleme ile çalışanlara şirket tarafından “alevli saatler” (hafta içi 17:00 ile 22:00 arasında ve hafta sonu ise 15:00 ila 22:00) olarak adlandırılan zamanlarda da mola hakkı verildi.

Trendyol: “Hakedişler bir önceki yıla göre yüzde 120 artmıştır”

Trendyol firması da dünkü görüşmeden sonra açıklama yaptı.

Trendyol Go kuryelerinin hakedişlerinin bir önceki yıla göre yüzde 120 arttığı bildirilen açıklama şöyle devam etti: “Yeni faaliyet döneminde Trendyol Go taşıyıcı iş ortaklarımızın hakedişleri, bir önceki yıla göre yüzde 120 artmıştır. Ocak 2022 döneminde bir saat taşıma faaliyeti gösteren bir iş ortağının hakedişi 45 TL iken, Ocak 2023 döneminde bir saat taşıma faaliyeti gösteren bir iş ortağının hakedişi yapılan yüzde 120 senelik artış oranı ile birlikte 100 TL seviyesine gelmiştir.”

“8 saat faaliyet gösteren bir taşıyıcı iş ortağımızın aylık net kazancı 11,400 TL ye yükselmiştir”

“Bir önceki artış dönemi olan Temmuz 2022 ile kıyasladığımızda ise, hakedişlerde yüzde 60 oranında artış gerçekleşmiştir. Ayrıca dün akşam gerçekleşen görüşmeler sonrasında yapılan artışla birlikte günde ortalama 8 saat faaliyet gösteren bir taşıyıcı iş ortağımızın aylık net kazancı 11,400 TL ye yükselmiştir.”

Trendyol’un açıklamasında, kuryelerin faaliyet modeline ilişkin görüş ve taleplerine dair, “Kendileriyle bir araya gelerek hassasiyetle değerlendirilmiş ve gereken tüm aksiyonlar alınmıştır” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.