Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (28 Ocak 2023): Kılıçdaroğlu’nun siyasi hamleleri cumhurbaşkanlığı adaylığını getirir mi?

Editör: Gamze Elvan
Reji: Meryem Melek Köse & Özge Elvan

Altılı Masa’nın İYİ Parti ev sahipliğindeki 11. toplantısını 26 Ocak’ta yaptı. Ortak açıklamada, bir sonraki toplantının Saadet Partisi ev sahipliğinde 13 Şubat’ta yapılacağı belirtildi. TBMM seçim kararı almazsa AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir daha aday olamayacağı vurgulanarak, “Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir. Cumhurbaşkanının, Anayasa’ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi demokrasi tarihimize eklediği bir diğer kara sayfadır” denildi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’da Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi’ni, Nasreddin Hoca Türbesi’ni ve Batı Cephesi Karargah Müzesi’ni ziyaret etti ve Büyük Yörük Türkmen Buluşması’na katıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün Bilecik’teydi. İmamoğlu burada yaptığı konuşmada seçim mesajı verdi ve “Bir kişi yenilecek, millet kazanacak. Bu kötülüğü yapanların bile çocukları, evlatları, torunları kazanacak. Onlar için bile mücadele edeceğiz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, dün (27 Ocak) bir dizi esnaf ziyareti ve halk buluşması için Bursa’ya gitti. İmamoğlu, programının sonunda Ankara’da silahlı saldırıda öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Haber Hafta Sonu’nun konukları Medyascope muhabirleri Ufuk Çeri, Cansu Timur ve siyasetbilimci Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.