Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (31 Ocak 2023): Prof. Dr. Murat Somer ve Prof. Dr. Öner Günçavdı ile Millet İttifakı’nın hükümet programı

Editör: Ayşegül Karagöz

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konukları siyasetbilimci Prof. Dr. Murat Somer ve ekonomist Prof. Dr. Öner Günçavdı.

Altılı Masa’yı oluşturan partilerin genel başkanları, “Ortak Politikalar Mutabakat Metni”ni kamuoyuna açıkladı. Millet İttifakı’nın seçimlerden kazanarak çıkması halinde uygulanacak hükümet programının ana omurgasını oluşturacak metinde (1) hukuk, adalet yargı, (2) kamu yönetimi, (3) yolsuzlukla mücadele, şeffaflık ve denetim, (4) ekonomi, finans ve istihdam, (5) bilim, Ar-Ge, yenilikçilik, girişimcilik ve dijital dönüşüm, (6) sektörel politikalar, (7) eğitim ve öğretim, (8) sosyal politikalar ve (9) dış politika, savunma, güvenlik ve göç olmak üzere dokuz ana başlık altındaki 75 alt başlıkta, iki bin 300’den fazla somut hedef, politika ve proje ortaya kondu.

Ekonomist Prof. Dr. Öner Günçavdı ve siyasetbilimci Prof. Dr. Murat Somer, Millet İttifakı’nın açıkladığı vaatleri Gündem’de yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.