Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (8 Şubat 2023): Depremde can kaybı 8 bin 574’e ulaştı | Kılıçdaroğlu ve Erdoğan deprem bölgesinde

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) açıklamasına göre 6 Şubat Pazartesi günü 04:17’de merkez üssü Kahramanmaraş-Pazarcık olan 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 04.26’da Gaziantep-Nurdağı’nda 6,4, saat 04.36’da ise Gaziantep-İslahiye’de 6,5 büyüklüğünde depremler yaşandı. Depremler Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya ve Adana’da yoğun şekilde hissedildi. Aynı gün Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13:50 sularında yaptığı açıklamaya göre 11 ilde toplam can kaybı 8 bin 574’e ulaştı. Erdoğan 49 bin 133 yaralı olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından videolu açıklama yayınladı. Deprem bölgesinde yıkımın büyük olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, video notunda “Yaşananlara siyaset üstü bakmayı, iktidarla hizalanmayı reddediyorum” dedi.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu Güne Bakış’ta, Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş ile Kılıçdaroğlu’nun Kahramanmaraş’taki temaslarını,  siyasal danışman Dr. İbrahim Uslu ile Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını konuştuk.

Editör: EgemenGök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.