Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aydın Selcen ile Gündem Dışı (208): Altılı Masa’nın olası dış politikası

Üç gün süren Altılı Masa’daki adaylık krizi 6 Mart Pazartesi günü varılan uzlaşmayla sona erdi ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklandı. Aynı zamanda 12 maddelik “Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Sürecinin Yol Haritası” başlığıyla bir de bildirge yayınlandı.

Altı partinin üzerinde vardığı anlaşmaya göre seçimin kazanılması durumunda Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olurken, diğer beş lider ile birlikte Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da katıldığında en az yedi Cumhurbaşkanı Yardımcılığı makamı öngörülüyor. Bu yedi kişi arasında Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan gibi iki eski dışişleri bakanı da bulunuyor. Cumhurbaşkanı’nın dışişleri konusundaki danışman ya da danışmanları ve Dışişleri Bakanlığı’nı da göz önünde bulundurduğumuzda, acaba bu çok başlı yapı altında dış politika nasıl ve esas olarak kimin etkisi altında yürütülecek?

Altılı Masa yapısı dış politika karar alma süreçlerinde karmaşa ve hantallık yaratır mı? “Geleneksel milli devlet politikaları” yaklaşımıyla dışişlerinde olumlu gelişme sağlanabilir mi?

Aydın Selcen, Gündem Dışı’nda değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.