Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gazeteci İsmet Demirdöğen son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci İsmet Demirdöğen Ankara’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Demirdöğen için bugün Pir Sultan Abdal Cemevi ve Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Törenin ardından Demirdöğen’in cenazesi Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

Gazeteci İsmet Demirdöğen, bir süredir kanser nedeniyle tedavi gördüğü hastanede dün (9 Mart) yaşamını yitirdi. Bugün (10 Mart) Pir Sultan Abdal Cemevi ve Kültür Merkezi’nde yapılan törenin ardından Demirdöğen’in cenazesi Gölbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, eski Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Sağlar, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, CHP’nin eski yöneticileri, gazeteci meslek örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda gazeteci katıldı. 

Demirdöğen geçen hafta Ankara Bayındır Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakıma alınmıştı. İsmet Demirdöğen, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Basın Müşaviri olarak görev yapmış ve ardından da Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliğine seçilmişti.

“Zor zamanların insanıydı”

Törende konuşan Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Can Güleryüzlü, Demirdöğen’in ÇGD’ye önemli katkılar sunduğunu belirterek şunları söyledi:

“Kendisi zor zamanların insanıydı. Başkanlık yaptığı dönem Türkiye’de yine basının baskıya maruz kaldığı bir dönemdi. Görevden kaçmadı. Kurumlarda özgür basını savunan, gazetecilik ve gazetecilik savunuculuğunun beraber yürüdüğünü gösteren birisiydi.”

“İyi bir dosttur, çok iyi bir çalışma arkadaşıdır”

Gazetecilik yaşamında ve CHP’de Demirdöğen’in yakın çalışma arkadaşı olan isimler Medyascope’a şunları söyledi:

Eski CHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ise Demirdöğen’i ve ailesini yakından tanıdığını belirterek, “İçerdeki fotoğraf onu özetliyordu. Gerçekten çok güzel birisiydi” dedi. 

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Fikri Sağlar, Demirdöğen’i “İyi bir dosttur. Çok iyi bir çalışma arkadaşıdır. Aldığı görevi yerine getirir” sözleriyle andı. 

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem ise “Son zamanlarda televizyonlarda izlediğim kadarıyla olağanüstü olgun, bilge bir profil çiziyordu” ifadelerini kullandı. 

Gazeteci Doğan Tılıç, “Çok ani çok sarsıcı bir ölüm” dedi. 

Gazeteci Adnan Gerger, Demirdöğen’i “Sıradan bir gazeteci değildi. Gerçeklerin, doğru haberin verilmesi için son derece titiz çalışan birisiydi” sözleriyle anlattı. 

Gazeteci Uluç Gürkan ise Demirdöğen’in ANKA Haber Ajansı’nda çalışmaya başladığı günleri hatırladığını belirterek “Son derece parlak bir gazeteciydi” dedi. 

OKUYUN: Gazeteci İsmet Demirdöğen yaşamını yitirdi

İsmet Demirdöğen kimdir?

İsmet Demirdöğen, 9 Nisan 1960 tarihinde Tunceli’nin Hozat ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini sırasıyla Hozat İlkokulu, Ankara Yıldırım Beyazıt Ortaokulu ve Etlik Lisesi’nde tamamladı. 1978 yılında girdiği Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden 1982 yılında mezun oldu. Çalışma yaşamına 1978 yılında Türkiye Süt Endüstrisi Kurumu’nda satınalma memuru olarak başladı. Üniversiteden mezun olduktan sonra memuriyet görevinden istifa etti. 

ANKA Ajansı’nda muhabir olarak gazeteciliğe başladı. 1991-1993 yılları arasında Kültür Bakanlığı Bakanlık Müşaviri olarak görev yaptı. Çeşitli gazete, dergi ve ajanslarla televizyonlarda muhabir, parlamento şefi, haber müdürü, haber koordinatörü ve Ankara temsilcisi olarak görev aldı. Bu süre içerisinde çeşitli televizyonlarda programlar yaptı. 2013 yılında CHP TBMM Grubu’nda basın danışmanlığı görevine getirildi. 1996-2003 yılları arasında ÇGD Genel Başkanlığı yaptı. TBMM Genel Kurulu’nda, 3 Eylül 2015 tarihinde CHP kontenjanından RTÜK üyeliğine seçilen Demirdöğen, evli ve iki çocuk babasıydı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.