Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (15 Mart 2023): HDP seçimler için yol haritasını açıklıyor | Deprem bölgesini sel vurdu

Deprem bölgesinde dün geceden itibaren etkili olan şiddetli yağışlar sel baskınlarına neden oldu. Adıyaman’ın Tut ilçesinde bir kişi yaşamını yitirdi, dört kişi kayboldu. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, kentteki sel felaketinde dört kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

HDP Merkez Yürütme Kurulu saat 11:00’de toplandı. HDP’nin bugünkü toplantının ardından partinin kapatılma ihtimali nedeniyle milletvekilliği seçimlerine Yeşil ve Sol Parti’den girmesi bekleniyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, “Yıkıntılar atında kalan vatandaşlarımız ve onların yakınları serzenişlerinde sonuna kadar haklıdır” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında, HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na dahil edilmesi çalışmalarını eleştirdi.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Medyascope muhabirleri Sahra Atila ve Murat Türsan ile deprem bölgesini etkisi altına alan yağışları ve sel felaketini, Kürt Çalışmaları Merkezi Direktörü Reha Ruhavioğlu ile HDP’nin seçimlere ilişkin kararını konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.