Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Quidditch bilgisayar oyunu oluyor: İşte tüm detaylar

Harry Potter hayranları toplansın. JK Rowling’in dünyaca ünlü romanına dayanan Hogwarts Legacy isimli video oyunun beklentilerin üzerinde performans gösteren başarısının ardından hayranları bir oyun daha bekliyor. Quidditch bilgisayar oyunu oluyor. Oyunun piyasaya sürüleceği tarih ise henüz belli değil.

Warner Bros’un (WB) bilgisayar oyunları geliştiren şirketi Unbroken Studios, Harry Potter: Quidditch Champions’un (Quidditch Şampiyonları) yakın zamanda piyasaya sürüleceğini açıkladı. Oyunun ne zaman gamer’ların bilgisayarına geleceği ise belli değil. Fakat deneme sürümü yakında çıkacak. Çünkü yazılımcılar, yıllardır Quidditch oyununu geliştirmeye çalışıyorlardı.

Oyun hangi konsollarla oynanacak?

Pazartesi (17 Nisan) günü yapılan açıklamada oyuna dair çok az detay verildi, oyunun henüz hangi konsollarda oynanacağı da belirsizliğini koruyor. Edinilen bilgiye göre tıpkı Hogwarts Legacy gibi Quidditch Champions’ta da oyuncular kendi karakterlerini yaratabilecek ve oynayabilmek için internet erişimine ihtiyaç duyacak.

Bugüne kadar Quidditch konusunda yapılan tek oyun Harry Potter: Quidditch World Cup (Quidditch Dünya Kupası) idi. Bu oyun, 2003 yılında piyasaya sürülmüştü.

Hogwarts Legacy’den bir sahne.

Hogwarts Legacy

WB tarafından hazırlanan Hogwarts Legacy, Şubat 2023’te piyasaya sürülmüştü. Kimileri tarafından çok beğenilmiş, kimileri de oyunu çok eleştirmişti. Eleştirenler, JK Rowling’in LGBTİ+’lar hakkında kamuoyuna yansıyan görüşleri nedeniyle boykot çağrısı yapmıştı.

Quidditch, 2014’ten bu yana Türkiye’de de oynanıyor. Şu anda Türkiye’de Quidditch Derneği’ne bağlı resmi 13 takım bulunuyor. Bu takımlar alfabetik sırayla BOUN Renegades, DEÜ Perytons, Ege Dementors, Fire Ferrets, Hacettepe Pegasus, Hacettepe Thestrals, İTÜ HoneyBees,İTÜ ZomBees, METU Minicorns, METU Unicorns, ODTÜ Hippies, ODTÜ Hippogriffs, Old School Quidditch.

Türkiye’deki Quidditch çalışmalarına dair detaylı bilgi için Quidditch Derneği’nin internet sitesini inceleyebilirsiniz.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.