Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (20 Nisan 2023): Kılıçdaroğlu ilk defa “Ben Aleviyim” dedi | Erdoğan stratejik üstünlüğü kaybetti mi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Alevi” açıklamasıyla Twitter’dan yeni bir video paylaştı. İlk defa oy verecek gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, “Bu gece sizinle çok özel çok hassas bir konuda konuşmamızın zamanı geldi. Ben Aleviyim, Hak-Muhammed-Ali inancı ile yetişmiş samimi bir Müslümanım” dedi.

Çanakkale-Ayvacık’ta gözaltına alınan gazeteci Serdar Akinan’ın İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nde ve savcılıkta verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

Arnavutluk Adalet Bakanlığı tarafından Türkiye’ye iadesine karar verilen kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, İstanbul’a getirildi.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, 27. Dönem Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu ile Kılıçdaroğlu’nun “Ben Aleviyim” videosunu, Medyascope muhabirleri Ayşegül Karagöz ve Edanur Tanış ile Osmaniye ve Kilis’ten seçim izlenimlerini konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.