Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kenya’da “açlık tarikatı” soruşturması sürüyor: 47 ceset bulundu

Kenya’da okuyan herkesi dehşete düşüren bir olay yaşanıyor. Müritlerini açlıktan ölmeleri halinde cennete gidecekleri vaadiyle kandıran tarikat lideri Paul Makenzie Nthenge hakkında açılan soruşturma sürüyor. Soruşturma devam ettikçe dehşete düşüren yeni gelişmeler ortaya çıkıyor. Kenya polisi, ülkenin sahil kasabası Malindi yakınlarında bu tarikata üye 47 kişinin cesedini buldu.

Kenya polisi, Malindi yakınlarında tarikat üyesi 47 kişinin cansız bedenini buldu. Cesetler arasında sayısı net olarak bilinmemekle birlikte çok sayıda çocuk var. “Suç mahalli” ilan edilen Shakahola Ormanı’nı 800 dönümlük, ormana giriş ve çıkış yasaklandı. Yetkililer ormanda çalışmalarına devam ediyor, ölü sayısının da giderek artmasından endişe ediliyor.

Kenya İçişleri Bakanı Kithure Kindiki, tarikat soruşturması hakkında açıklama yaptı. Hayatını kaybedenler için “katliam” ifadesini kullandı. Tarikat lideri Paul Makenzie Nthenge şu anda gözaltında. Makenzie Nthenge’nin yakın zamanda mahkemeye çıkarılması bekleniyor. Kenya’nın yayın kuruluşu KBC, Makenzie Nthenge’i “tarikat lideri” olarak nitelendirdi ve şu ana kadar en az 58 cesedin tespit edildiğini yazdı. The Standard’ın iddiasına göre Makenzie Nthenge müritlerine oruç tutmalarını söylemeden önce göletlerde vaftiz verdi.

Makenzie Nthenge’nin müritlerine, “İsa Peygamber ile tanışmak için” açlıktan ölmeleri gerektiğini söylüyor. Makenzie Nthenge ise kendisine yöneltilen iddiayı reddediyor ve 2019’da kiliseyi kapattığını söylüyor.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.