Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kenya’da “açlık tarikatı” soruşturmalarında ölü sayısı 95’e çıktı

Malindi kenti yakınlarında faaliyet gösteren ve müritlerini “cennete gitme” vaadiyle aç bırakan tarikat hakkında soruşturmalar sürüyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 95’e çıktı.

800 dönümlük alanda araştırmalar devam ediyor. Kenya Kızılhaçı, 314 kişinin hala kayıp olduğunu ve aramaların devam ettiğini açıkladı. Araziye giriş çıkışlar yasak.

Kenya’da “açlık tarikatı” soruşturması sürüyor: 47 ceset bulundu

Tarikatın lideri Paul Makenzie Nthenge, polis gözetiminde kalmaya devam ediyor. Makenzie haricinde 22 kişi daha tutuklandı.

İnsan hakları aktivistlerinin alana girişine izin verilmiyor. Kayıp kişilerin aranması ve mezardan çıkarılması işlerini polis yürütüyor. Aktivistler, olayı ortaya çıkaran kendileri olmalarına rağmen, araştırma çalışmalarında yer alamadıklarını söylüyor.

Şu ana kadar bulunanlar arasında çok sayıda çocuk bedeni de var. İddialara göre Makenzie müritlerine, “İsa Peygamber ile tanışmak için açlıktan ölmeleri gerektiğini” söylüyor.

Paul Makenzie Nthenge

Kaynak: AP

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.