Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (23 Mayıs 2023) – Siyasette “montaj video” polemiği | Sinan Oğan milliyetçiliği: “Dip dalga” mı, balon mu?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında izlettiği videonun montaj olduğunu kabul etti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a “Montajcı sahtekar” diyerek tepki gösterdi. CHP konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacak.

Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerde kendisini destekleyen Hatay’a gitti. Kılıçdaroğlu “montaj video”yla ilgili, “Siyaset rakibine iftara atmak, kumpas kurmak değildir. Allah bizi sahtekarlardan korusun. Sahtekarlık yapandan cumhurbaşkanı olmaz. Haksızlık, iftira karşısında Allah’a sığınıyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partili il başkanları, “montaj video”ya tepki göstermek amacıyla AKP il başkanlıklarına siyah çelenk bıraktı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de “montaj videosu”na tepki gösterdi.

Güne Bakış’ta Gökçe Çiçek Kösedağı’nın konukları Prof. Dr. Mesut Yeğen ve Medyascope muhabiri Edanur Tanış.

Editör: Gamze Elvan & Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.