Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (31 Mayıs 2023): Demirtaş’ın aktif siyaseti bırakmasının anlamı | Gezi Parkı eylemlerinin 10. yıldönümü

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aktif siyaseti bıraktığını duyurdu. Demirtaş, “Ben kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum. Pratikteki çabalarımla bu eksiklikleri giderme sözü veriyorum. Ayrıca, bana yönelik yapıcı eleştirilere teşekkür ediyorum” diye yazdı.

İstanbul’da başlayan ve Türkiye’nin pek çok iline yayılan Gezi Parkı eylemlerinin 10. yıldönümü. Aktivistler, iktidarın Taksim’e Topçu Kışlası’nın inşaatını protesto etmek istemişti fakat yoğun bir polis müdahalesiyle karşılaşmıştı. Eylemler sonucu binlerce kişi yaralandı, yüzlercesi tutuklandı, sekiz kişi yaşamını yitirdi. Gezi Parkı eylemlerinin 10. yıldönümünde Taksim Gezi Parkı çevresine sabah saatlerinde polis bariyerleri getirildi. Taksim Dayanışması, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Taksim’de olacaklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel seçimlerine Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Hatay’dan aday gösterdiği Gezi Parkı davası tutuklusu Can Atalay, milletvekili seçildi. Atalay’ın mazbatasını teslim alan avukatları Yargıtay’a tahliye başvurusunda bulundu. Ancak Atalay hâlâ cezaevinde.

İstanbul’da, Recep Tayyip Erdoğan Müzesi ve Recep Tayyip Erdoğan Kütüphanesi açmak amacıyla Recep Tayyip Erdoğan Vakfı kurulduğu Resmi Gazete’de ilan edildi.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır ile Demirtaş’ın kararını, Sosyal Haklar Derneği Başkanı Özgür Barış Akbayır ve Medyascope muhabiri Dilek Şen ile Gezi Parkı eylemlerinin 10. yıldönümünü konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.