Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CNN: “Donald Trump, İran’a saldırıyla ilgili bir Pentagon belgesini elinde tutuyor”

CNN’in haberine göre ABD’de federal savcılar, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a gerçekleşmesi muhtemel bir saldırıyla ilgili bir Pentagon belgesini elinde tuttuğunu söylediği bir ses kaydını ele geçirdi.

CNN’in kaynaklarına göre Trump elindeki bilgileri paylaşmak istese de, başkanlığı sona erdiği için bunun yetkilerini aşacağının farkında. CNN doğrudan kaydı dinlemese de, güvendikleri kaynakları bu kayıtları dinledi. Kaydın, Trump’a açılacak muhtemel davalarda önemli bir delil olabileceği düşünülüyor. ABD Adalet Bakanlığı’nın Trump hakkındaki soruşturmalarını yürüten Jack Smith, eski başkanın ulusal güvenlik sırlarıyla yaptıkları yüzünden bu dosyaya özel bir ilgi gösteriyor. Olayla ilgili olarak, Trump döneminin Genel Kurmay Başkanı General Mark Milley de sorgulandı.

Temmuz 2021’de Trump’ın golf kulübünde yapılan toplantıya özel kalem müdürü Mark Meadows, iletişim uzmanı Margo Martin ve diğer yardımcıları katıldı. Kaynaklara göre toplantıya katılanların gizli bilgilere erişim izni yoktu. Meadows’un otobiyografisinde, Trump’ın General Milley tarafından yazılmış dört sayfalık bir rapordan bahsettiği, söz konusu raporda generalin İran’a saldırmak ve çok sayıda asker yollamak için yaptığı planın konuşulduğu yer alıyor.

Eski ABD Başkanı ve eski ABD Genel Kurmay Başkanı’nın gizli belgeleri konuştuğunun ortaya çıkması, Trump’ın 2024 adaylık sürecini etkileyebilir. Geçtiğimiz günlerde CNN, eski başkana gizli belgeleri gösterip göstermediğini sormuş, Trump ise, “Pek sayılmaz. Buna hakkım var. Bu arada, daha sonra bu belgelerin gizlilikleri kaldırıldı” demişti.

Kaynak: CNN

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.