Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’de hırsızlık artıyor: Süpermarketler, et ve peynirlere alarm takmaya başladı

İngiltere’de süpermarketler, ülkede giderek artan hırsızlık olaylarını durdurmak için mücadele veriyor. Bazı marketler çareyi et ve peynir gibi ürünlere taktıkları alarm sayılarını artırmakta bulurken, bazıları ise boş kahve kutularının üzerine “Satın almak istiyorsanız mağaza çalışanlarına haber verin” yazıyor.

İngiltere’de gıda enflasyonu Nisan 2023’te yüzde 19,1 olarak kaydedildi. Bu, son 45 yılın zirvesi demek. BBC’nin haberinde yer alan ve polis teşkilatından elde edilen verilere göre sadece mart ayında marketlerden ürün çalınan 33 bin hırsızlık vakası yaşandı. Bu da, bir önceki yıla göre hırsızlık vakalarında yüzde 30,9’a varan bir artışlık demek.

Süpermarket sahipleri ve çalışanlar, ülkede giderek artan hırsızlık olaylarına karşın çareyi et ve peynir gibi ürünlere daha fazla alarm takmakta buldular. Bazıları ise reyonlardan ürün sayılarını azaltıyor.

Sosyal medyada yayınlanan fotoğraflara göre farklı süpermarketlerde hırsızlık olaylarına karşı alınan önlemleri görebiliyoruz. Örneğin bir kullanıcı Co-op market zincirinde alarmlı kutuların içinde yerleştirilen et ve süt ürünlerinin fotoğraflarını paylaştı ve şöyle yazdı: “Biftekleri altın külçeleri gibi paketliyorlar.”

Başka bir sosyal medya kullanıcısı da Co-op market zincirinde raflarda bulunan boş kahve kavanozlarının resmini yayınladı.

https://twitter.com/bornandbredinEU/status/1663134663492206592?s=20

Market zincirinin aldığı yeni kurallara göre raflarda artık boş kahve kutuları bulunuyor ve üzerlerinde “Satın almak istiyorsanız çalışanlara haber verin” yazıyor.

BBC’ye konuşan Co-op market zinciri, bunu ülke genelinde yapmadıklarını, sadece belli mağazalarda uygulamak zorunda kaldıklarını söyledi.

Yine sosyal medyada paylaşılan bir diğer fotoğrafta ise M&S market zincirinin reyonunda yalnızca üç biftek olduğu görülüyor. Aldi isimli mağazada da hem peynirlere hem de etlere alarm takıldı.

Ülkede son dönemlerde süt, şeker, et, makarna gibi çok sayıda üründe hızlı bir artış meydana geldi.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.