Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (6 Haziran 2023): Erdoğan’ın yeni kabinesi ne yapacak?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın açıkladığı yeni kabine ilk toplantısını bugün yapacak. Toplantıda yeni dönemin yol haritası ele alınacak. Toplantı öncesi yeni kabine üyeleri ile Anıtkabir’i ziyareti gerçekleştirildi. Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, “Aziz Atatürk, ikinci dönemde yeni kabine üyelerimizle huzurunuzdayız. Bugün kabinemizin ilk toplantısını yaparak Türkiye yüzyılının inşası hedefiyle süratle yola çıkıyoruz” dedi.

Türkiye İşçi Partisi’nden Hatay milletvekili seçilen Can Atalay, Gezi Parkı davası nedeniyle hâlâ tutuklu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na aday olan AKP İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş “Bu konuda şu anda devam eden bir mahkeme süreci var. Tutuklu olan bir kişiden bahsediliyor. Ümit ediyorum ki en kısa süre içerisinde mahkeme kararını verir. Öncelikle şahsın tutukluluk halinin bitmesi, kararın bir an evvel verilmesi lazım. Bizim baştan beri söylediğimiz şey yargının adil olmasının temel prensiplerinden biri mümkün olduğu kadar kısa süre içinde kararını vermesidir. Biz kararın bir an evvel kesinleşmesini temenni ederiz” dedi.

Ayrıca Türkiye İşçi Partisi (TİP), Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı adaylığına, Can Atalay’ı gösterdi.

Türkiye İşçi Partisi Can Atalay için bugün 36 il ve 85 noktada sokağa çıkacak ve basın açıklaması yaptı.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, gazeteci ve yazar Ali Bayramoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabinesini, muhabirimiz Ayşegül Karagöz ile Can Atalay için yapılan eylemleri konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.