Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da bıçaklı saldırı: Dördü çocuk altı kişi yaralandı

Annecy kentinde gerçekleşen saldırıda dört çocuk ve iki yetişkin yaralandı. Suriyeli saldırganın yaraladığı çocuklardan biri 22 aylık.

Yaralılar, Cenevre’deki hastanelere nakledildi. Bir çocuk parkında meydana gelen saldırıya çok sayıda çocuk şahit oldu. Sabah saatlerinde Suriyeli bir erkek mülteci, parktaki çocuklara elindeki bıçaklara saldırmaya başladı. Çocuklardan sonra, yaşlı bir adamı da hedefine aldı. Bir süre polisler tarafından kovalandıktan sonra yakalanan adam, gözaltına alındı. Cinayete teşebbüsten soruşturma açıldı. Savcılar olayın bir “terör nedeni” olmadığı kanaatinde.

Fransa Başbakanı Élisabeth Borne, saldırganın İsveç’te mülteci statüsü almış Suriyeli bir erkek olduğunu söyledi. Polis zanlının 30’lu yaşlarının başında olduğunu açıkladı. Avrupa Birliği’nde mülteci statüsüne sahip olduğu için Fransa’ya yasal olarak seyahat etmesinde bir engel yoktu. Le Monde’un haberine göre saldırganın boynunda haç vardı. Borne, saldırganın sabıka kaydının bulunmadığını ve psikolojik bir rahatsızlığının da olmadığını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da attığı tweette, “Bu sabah Annecy’de korkakça bir saldırı gerçekleşti. Çocuklar ve bir yetişkin ölümle yaşam arasında. Ulusumuz şokta. Dileklerimiz onlarla, aileleriyle ve sağlıkçılarla beraber” dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, ağır yaralanan küçük çocuklardan birinin İngiliz olduğunu doğruladı. Sağcı Fransız siyasetçiler, saldırganın mülteci kimliği yüzünden Fransa’nın göç politikasının sıkılaşması çağrısında bulundu.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.