Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu, Tuncay Özkan, Erdoğan Toprak ve Hacer Foggo’nun da aralarında olduğu tüm danışmanların görevine son verdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 seçimlerindeki başarısızlığın sebebi olarak işaret edilen, partideki konumları kamuoyu tepkisine yol açan danışmanların görevine son verdi. Açıklama CHP Genel Merkezi’nden yapıldı.

CHP “değişim” çağrısına cevap veriyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tuncay Özkan ve Erdoğan Toprak’ın da aralarında olduğu tüm danışman ve başdanışmanların görevlerini, dün (14 Haziran 2023) itibariyle sonlandırdı. Açıklama, CHP Genel Merkezi’nden yapıldı.

Okuyun: CHP’de “değişim” tartışmaları | “Kılıçdaroğlu halife tayin etmez, siyasetin önünü açar”

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine tepki yağmıştı. Kılıçdaroğlu’nun Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) yeniledikten sonra danışman kadrosunu da değiştirmesi bekleniyordu. Buna göre, Kılıçdaroğlu önümüzdeki günlerde ilgili pozisyonlara yeni görevlendirmeler yapacak.

Okuyun: Kılıçdaroğlu, değişime kadar “kaptanlık” yapacağını açıkladı

80’e yakın isimden farklı konularda danışmanlık alan Kılıçdaroğlu’nun görevini sonlandırdığı danışmanlar arasında Ünal Çeviköz, Tuncay Özkan, Nurşirevan Elçi, Veli Özdemir, Erdoğan Toprak, Recep Cengiz, Rasim Bölücek, Demir Demir, Jeremy Rifkin, Orhan Sarıbal, Hacer Foggo, yer alıyor.

Tuncay Özkan’a tepkiler artmıştı

Seçimlerden sonra Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlarından biri olan Tuncay Özkan’ın görevden alınacağına dair haberler çıkmıştı. Özkan bu haberleri yalanlamıştı. Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan’ın yeni MYK’nın açıklanmasının ardından odasını boşalttığı görülmüştü.

Okuyun: Tuncay Özkan’dan “Görevi bırak” eleştirilerine yanıt: “Sorun ‘Tuncay Özkan sorunu’ değil”

MYK’da ilk kez “sosyal medya” alanı oluşturulmuştu. Daha önce ajanslardan bu hizmeti alan CHP’de yeni bir ekip kurma hazırlığı başlamıştı. Özkan’ın yerine ise bu görevi Ankara Milletvekili Okan Konuralp’in yürüteceği öne sürülmüştü.

Rifkin çok tartışılmıştı

Seçimler öncesinde yeni bir vizyon belgesi yayımlayan Kılıçdaroğlu, kamuoyuna duyurduğu projelerin başına pek çok devlet başkanına danışmanlık veren Jeremy Rifkin’i getirmişti. Rifkin, vizyon belgesi sunumunun ardından Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmemişti.

Okuyun: Kılıçdaroğlu’nun “vizyon belgesi”nin başındaki Jeremy Rifkin kimdir?

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.