Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail’de hükümet yargı reformu önerdi, halk sokağa çıktı

İsrail’de yargı reformu tartışmaları protestolara neden oldu. Ülke genelinde 71 kişi gözaltına alındı.

Hükümet, İsrail Yüksek Mahkemesi’nin elinden hükümet kararlarını gözden geçirme yetkisini almak istiyor. Yargı reformu tartışmalarının ardından ülkede büyük protestolar yaşandı. Uzmanlar, Benjamin Netanyahu hükümetinin yargıyı etkisizleştirmeye çalıştığını düşünüyor.

Hükümetin iddiası, yargının hükümet tarafından alınan kararlara “çok fazla müdahalede bulunduğu” ve “halk iradesini geçersiz kıldığı” yönünde.

Benjamin Netanyahu

Kudüst’teki İsrail Parlamentosu önünde toplanan protestocular, yargı reformuna karşı sloganlar attı. Protestolar sadece Kudüs’te değil, Tel Aviv gibi kentlerde de devam etti.

Ben Gurion Uluslararası Havalimanı’nda protestocular toplandı.

İsrail ordusuna bağlı yedek askeri güçler de protestolara destek verme amacıyla görevlerine gitmeme kararı aldı. İsrail İç Güvenlik Teşkilatı Shin Bet ve istihbarat servisi Mossad çalışanları da aynı kararı aldı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.