Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mekan ve İnsan (268): Suriyeli göçmenlerin istihdama dahil olma sürecinde sosyal ağların etkisi

Sosyal ve beşeri sermaye nedir? İş piyasasına dahil olma sürecinde sosyal ve beşeri sermayenin nasıl bir etkisi var? İstanbul’da yaşayan Suriyeli göçmenlerin istihdama katılım süreçlerinde dil bir bariyer oluşturuyor mu? Suriyeli göçmenlerin iş piyasasına dahil olmak için geliştirdikleri stratejiler neler? Sosyal medya, sosyal sermaye açısından avantaj sağlıyor mu?

Mekan ve İnsan’ın 268. bölümünde İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Araştırma Görevlisi Gökhan Karabulut ile Suriyeli göçmen emeği, sermaye türleri ve sosyal ağlar ile ilgili doktora tez çalışması kapsamında sohbet ettik.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.