Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kuzey Kore’de nükleer saldırı simülasyonu: Güney Kore’deki stratejik noktalar hedeflendi

Kuzey Kore, simülasyon amaçlı iki kısa menzilli balistik füze fırlattı.

Kuzey Kore devlet medyası; söz konusu denemelerin, “ABD’nin bölgeye stratejik bombardıman uçakları konuşlandırmasına karşı bir uyarı olarak yapıldığını” söyledi.

Güney Kore medyası füzelerin gece yarısı doğu kıyısı açıklarında ateşlendiğini bildirdi.

Füzelerin fırlatılması, Washington ve Seul’un ortak bir tatbikat yaptığı sırada gerçekleşti. Pyongyang uzun zamandır bu tatbikatları, “ABD’nin savaş provası” olarak nitelendiriyor.

Okuyun: Kuzey Kore gözaltında tuttuğu ABD’li asker hakkında açıklama yaptı: “Kötü muamele ve ırkçılıktan kaçtı”

Kuzey Kore ordusu füzelerin, “Güney Kore’deki ana komuta merkezlerine ve operasyonel hava alanlarına yönelik yakıcı toprak saldırılarını simüle eden bir taktik nükleer saldırı tatbikatı” sırasında ateşlendiğini söyledi.

Kuzey Kore Ordusu, “Tatbikat, defalarca uyarmamıza rağmen stratejik nükleer varlıkların konuşlandırılması gibi askeri tehditlerle bize meydan okuyan düşmanlara açık bir mesaj göndermeyi amaçlıyor” dedi.

Güney Kore, bu simülasyonu kınadı.

Okuyun: Kuzey Kore’nin ikinci casus uydu fırlatması da başarısız oldu

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ve kızı, testleri izliyor.

Güney Kore ve ABD, 11 gün süren Ulchi Özgürlük Kalkanı askeri tatbikatını tamamladı.

Güney Kore medyasına göre, savunma tatbikatları en az bir ABD B-1B stratejik bombardıman uçağının Kore Yarımadası üzerinde uçmasını içeriyordu.

Okuyun: Kuzey Kore’de kadınlara şort yasağı

B-1

Devlet medyasına göre Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ve komutanları, Güney Kore ile topyekun savaşa hazırlanılan bir tatbikatı izledi.

Haberde tatbikatın, “Ani bir işgali püskürtmeyi ve ardından yarımadanın güneyindeki tüm toprakları işgal etmek için bir karşı saldırı başlatmayı simüle ettiği” belirtildi.

Okuyun: Kuzey Koreli hackerlar, Rus füze sistemine sızdı

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.