Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzleyin – Hamas’ın serbest bıraktığı rehinelerin İsrail’e girişlerinin görüntüsü

İsrail ile Hamas arasında Katar arabuluculuğunda varılan ateşkes anlaşmasının ardından ilk rehine takası bu akşam gerçekleşti. Hamas’ın 13 kişilik ilk rehine grubunu serbest bıraktı, İsrail’in ise cezaevinden 39 Filistinli mahkûmu salıverdi. İsrail ile Hamas arasında Katar’ın arabuluculuğunda varılan ateşkes bu sabah TSİ 08:00 itibarıyla yürürlüğe girmişti. Hamas tarafından 7 Ekim’de İsrail’den alınan 13 rehine, Uluslararası Kızılhaç Komitesi’ne (ICRC) teslim edildi. Rehinelerin Mısır’dan askeri helikopterlerle İsrail’e taşınması, sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra hastanelere sevk edilmesi ve burada aileleriyle buluşması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.