Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener’den Ümit Dikbayır yorumu: “Edep, hayâ, ahlak duygusu siyasette çok önemlidir”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kesin ihraç talebiyle disipline sevk ettiği Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın iddiaları hakkında konuştu. Hukuki sürecin işlediğini vurgulayan Akşener, “Edep, hayâ, ahlak duygusu siyasette çok önemlidir” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çanakkale İl Başkanlığı’na yaptığı ziyarette gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Akşener’e, kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disipline sevk edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın, İYİ Parti içinde ikinci bir kasa olduğu ve Akşener’in Özel Kalem Müdürü Esma Bekar’ın para topladığına ilişkin iddiaları soruldu. Akşener, Dikbayır’ın konuk olduğu programı izlemediğini söyledi ve şöyle devam etti: 

Arkadaşlarımızdan ve özet olarak bana anlatılanlardan çıkardığım yorum şudur, gerçekten çok üzüldüğümü ifade ediyorum. Söyleyeceğim şey şu: İddia sahibinin isimlendirdiği kişilerin ‘Bunlar iftiradır’ diyerek mahkemeye gittiği bir süreç bu. Dolayısıyla mahkemeye ve bu ilgili arkadaşın da tedbirli olarak ihraç sebebiyle disipline verildiği bir süreçte, hukuk açısından sadece bunu söyleyebilirim. Daha ayrıntılı bir cümle kurmam mümkün değil ama tekrar söylüyorum, edep, hayâ, ahlak duygusu siyasette çok önemlidir.

“Hem muhalif medya, hem yandaş medya ateş ediyor”

Parti’den istifa eden kişilerle ilgili konuşmamaya karar verdiğini, izahının seçmene yapılması gerektiğini söyleyen Akşener, “Zaman zaman çok çirkin, haksız suçlamalara maruz kalmama rağmen hiçbir zaman nezaketimi bozmadım” dedi. 81 ilde “hür ve müstakil” olarak seçime girme kararının ardından hedef gösterildiklerini anlatan Akşener, şöyle konuştu:

Hem muhalif medya, hem yandaş medya ateş ediyor. Çok enteresan hangi nasırlara bastığımızı ben bilmiyorum. Bu parti, bu ülkeyi yönetmek üzere kurulmuş ve pek çok mücadele ederek, çok çirkinliklerle, iftiralarla, pisliklerle, hatta tehditlerle karşı karşıya kalarak bu günlere gelmiş.” 

“Mansur Yavaş, Özgür Özel’in selamlarını getirdi”

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın, dün (23 Kasım) İYİ Parti Genel Merkezi’nde kendisini ziyaret etmesi sorulan Akşener, “nezaket ziyareti” olduğunu vurguladı ve Yavaş’a teşekkür etti. Akşener, “Aynı zamanda genel başkanları Sayın Özgür Özel’in de selamlarını getirdi, bunun dışında herhangi bir durum söz konusu değil” dedi. 

Bazı basın yayın organlarında Yavaş’a karşı çirkin bir tavır gösterildiğinin iddia edildiğini söyleyen Akşener, şöyle devam etti:

Sayın Mansur Yavaş, tekrar söylüyorum bir nezaket ziyareti yaptı, adı üstünde nezaket. Kendi genel başkanlarının selamlarını getirdi. Üzüldüğüm bir haber, artık ipin ucu kaçtı Türkiye’de. Misafir gelmiş, nezaket ziyareti yapan bir insana nasıl çirkin bir davranış sergilenir ki. Onu düzeltmek isterim, kesinlikle öyle bir şey yok.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.