Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bugün bilmeniz gerekenler (28 Aralık 2023)

Kuzey Marmara Otoyolu’nda yaşanan kaza, Roboski Katliamı’nın yıldönümü, Kızıl Goncalar dizisine gelen ceza, yargıdaki Can Atalay kararının son durumu ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın 445 emniyet mensubunun açığa alındığı duyurması hakkında öne çıkan gelişmeleri sizler için derledik…

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Sakarya kesiminde yedi aracın karıştığı zincirleme kazada 10 kişi öldü, 61 kişi yaralandı. Kazaya karışan araçlardan altısının sürücüsü gözaltına alındı. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz kaza bölgesinde yaptığı açıklamada yoğun sis ve az görüşün kazaya sebebiyet verdiğini bildirdi

RTÜK, başrollerini Özgü Namal ve Özcan Deniz’in paylaştığı Kızıl Goncalar dizisine bazı sahnelerde toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılıklar bulunduğu gerekçesiyle FOX TV’ye yüzde üç idari para cezası ve iki kez program durdurma yaptırımı uygulandı.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık 2011’de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait F-16 uçaklarının bombardımanıyla 34 sivilin öldürülmesinin üzerinden 12 yıl geçti. 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay dosyasının yeniden Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne gönderilmesine tepkiler sürüyor. Atalay’ın avukatları Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “hak ihlali” kararına rağmen, tahliye kararı vermek yerine dosyayı Yargıtay’a gönderen 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu tespit edilen 445 emniyet mensubunun açığa alındığını duyurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.