Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kırgızistan’da 7 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Alman Yer Bilimleri Araştırma Merkezi (GFZ), Kırgızistan-Sincan sınırında 7,0 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini söyledi. 2’si ağır, 6 kişi yaralandı. 120’den fazla ev hasar gördü.

GFZ, Kırgızistan-Sincan sınırında 10 km derinlikte 7,0 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini açıkladı. Kazakistan Acil Durum Bakanlığı ise depremin büyüklüğünü 6,7 olarak duyurdu.

Kazakistan’ın en büyük şehri Almatı’da depremin yol açtığı sarsıntının ardından evlerinden kaçanlar, soğuk havaya rağmen dışarıda toplandı. Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde 47 ev yıkıldı, 78 ev hasar gördü. Devlet yayın kuruluşu CCTV, 7,0’lık depremden bu yana büyüklüğü 4,5’e kadar çok sayıda artçı sarsıntının meydana geldiğini açıkladı.

Almatı’da toplanan kalabalık.

Depremden yaklaşık 30 dakika sonra meydana gelen artçı sarsıntılar Özbekistan’da hissedildi.

Depremin merkez üssü Wushu’da sıcaklıklar 0’ın altında seyrediyor. Yetkililer, bölgede birkaç gündür devam eden kar fırtınası nedeniyle okulları ve yolları kapatmıştı. Çin’in kuzey ve orta kesimleri, bu kış dondurucu soğuklar ile mücadele ediyor. 7,0’lık deprem, Çin’in güneybatısındaki heyelanda 40’tan fazla insanın toprak altında kaldığı ve en az 8 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından geldi.

Aralık 2023’te Çin’in Gansu eyaletinde meydana gelen depremde 148 kişi hayatını kaybetmiş, binlerce kişi yerinden edilmişti.

Kaynak: Reuters, Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.