Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İklim krizi: Eriyen buzullar kutup ayılarını açlığa mahkum ediyor

İklim krizi doğadaki birçok canlının hayatını tehdit etmeye devam ediyor. İklim krizinin reklam yüzü olarak görülen kutup ayıları ise şimdi daha büyük tehdit altında. Eriyen buzullarla birlikte beslenme diyetini değiştirmek zorunda kalan kutup ayıları, açlıkla baş etmeye çalışıyor.

Küresel ısınma Arktik denizindeki buzulların erimesine yol açıyor. Arktik denizindeki buzulların erimesiyle karada yaşamak zorunda kalan kutup ayıları ise yeni beslenme düzenine adapte olamadıkları için açlıkla karşı karşıya.

Birçok kutup ayısı, kuş yumurtaları, meyve ve çimen yemek zorunda kalıyor. Beslenme düzenine alışamayan kutup ayıları, çoğunlukla kilo kaybıyla yüzleşiyor.

Küresel ısınma ve iklim krizinde tehlikede olan hayvanlar arasında neredeyse reklam yüzü olmuş kutup ayıları, birçok hukuki düzenlemeyle korunuyordu. Bu düzenlemelerle sayılarını arttırabilen kutup ayıları şimdi yükselen sıcaklıklarla birlikte daha büyük tehlikeyle karşı karşıya kalıyor.

Kutup ayıları genellikle deniz buzullarını avlanmak için kullanıyordu. Küresel ısınmayla birlikte birçok zaman Arktik denizinde buzul görünmemeye başladı.

Uzmanlarca yapılan araştırmalara göre kutup ayıları, alışamadık bu beslenme düzeni sebebiyle günde ortalama bir kilo veriyor.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.