Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Navalni’nin bedeni ailesine teslim edilmiyor

Yolsuzluk karşıtı aktivist Aleksey Navalni’nin ölü bedeni henüz ailesine teslim edilmedi. Navalni’nin çalışma ekibine göre yetkililer, işlenen suçları örtbas edebilmek için Navalni’nin bedenini teslim etmiyor.

Rusya lideri Vladimir Putin’in rakibi, yolsuzluk karşıtı aktivist Aleksey Navalni’nin sözcüsü Kira Yarmiş, muhalif liderin bedeninin ailesine teslim edilmediğini söyledi.

Rus yetkililer, Navalni’nin annesi Lyudmila’ya otopsi tamamlandıktan sonra bedenin teslim edileceğini söyledi. Yetkililere göre ilk otopsi yetersiz kaldı ve Navalni’nin bedenine ikinci kez otopsi yapılması gerekiyor.

Cezaevi yetkilileri ayrıca Navalni’nin eşi Navalna’ya Navalni’nin bedeninin Salekhard kasabasına götürüldüğünü söyledi ancak Navalnaya cezaevine vardığında yetkililer morgu kapattı. Navalnaya da eşinin ölü bedenini göremedi.

Navalni’nin çalışma ekibine göre muhalif liderin ölümü tesadüf değil. Navalni’nin Putin’in emriyle öldürüldüğünü iddia eden ekip, işlenilen suçun izlerinin örtülmesi için Navalni’nin bedeninin yetkililer tarafından alıkonulduğunu söylüyor.

Ekip ayrıca, Navalni’nin bedenin “derhal” ailesine teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.