Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Biden’dan Putin’e ağır hakaret

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, San Francisco’daki bağış toplantısında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e “manyak orospu çocuğu” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, San Francisco’da bağışçılarıyla bir araya geldi. Bağışçılarına konuşan Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e “manyak orospu çocuğu” dedi.

Biden, olası bir nükleer tehdidinin hala gündemde olduğunu dile getirdiği toplantıda insanlık için en büyük tehdidin ise iklim krizi olduğunu söyledi.

Putin hakkında ağır yorumlarda bulunan Biden, şunları söyledi:

“İnsanlık için en son tehdit, iklim krizi. Hâlâ manyak orospu çocuğu Putin gibiler yüzünden nükleer savaş tehdidi gündemde ancak insanlığın en acil ve en son gündemi iklim krizi.”

Biden’ın daha önceleri de bazı kişilere “orospu çocuğu” dediği biliniyor. Biden, Ocak 2022’de Fox News’un Beyaz Saray muhabirine de orospu çocuğu demişti. Mikrofonunu açık unutan Biden’ın bu sözleri, birçok muhabir tarafından duyulmuştu.

Biden, seçim kampanyası dönemlerinde konuşmalarında sık sık doğaçlama yapıyor. Son dönemlerde bağış toplantılarında Çin hükümeti, Cumhuriyetçi Parti ve İsrail hakkındaki yorumları da doğaçlama gelişmişti.

Kremlin hükümeti Biden’a yantı verdi

Kremlin hükümeti sözcüsü Dmitri Peskov, Biden’ın Putin hakkındaki sözlerine yorum yaptı:

“Bu sözlerin Başkan Putin’i küçük düşürmesi pek mümkün değil. Bu sözler ancak sözü söyleyeni küçültür.”

Ayrıca Peskov Biden’ın bu tavırları için şunları söyledi:

“Hollywood kovboyu gibi görünmeye çalışıyor herhalde. Ancak bu aciz bir deneme. Putin size karşı hiç bu ifadeleri kullandı mı? Tabii ki hayır. O zaman bu sözler sadece sizin ülkenizi küçültür.”

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.