Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uğur Kurt’un öldürülmesine ilişkin yeniden görülen davada karar: Polis memuruna 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Yakınının cenaze töreni için cemevi avlusunda beklerken polis kurşunuyla hayatını kaybeden Uğur Kurt’un ölümüne neden olan polis Sezgin K.’nın yeniden yargılandığı davada karar çıktı. Sezgin K., iki yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “hak ihlali” kararının ardından İstanbul-Okmeydanı’nda 2014’de cemevi avlusunda polis kurşunuyla hayatını kaybeden Uğur Kurt’un ölümüne ilişkin dava yeniden görüldü.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, tutuksuz yargılanan polis memuru Sezgin K., Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Uğur Kurt’un eşi Narin Kurt ve taraf avukatları da mahkemede hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, polis memuru Sezgin K.’nın iki yıl altı ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de duruşmayı takip etti. Çelik, karar sonrası X hesabından şöyle yazdı:

“2014 yılında Okmeydanı Cemevi bahçesinde katıldığı cenaze sırasında polis kurşunu ile vurularak öldürülen Uğur Kurt için bugün verilen karar adaletin tecili değil bir vicdan yarasıdır. 10 yıldır devam eden bu hukuk mücadelesinde, bu vicdan ve adalet mücadelesinde daima davanın takipçisi olduk, ailenin ve sevenlerinin yanında durduk. Adalet yerini bulana dek takipçisi olmaya, yan yana durmaya devam edeceğiz.”

Ne oldu?

İstanbul-Okmeydanı’da 22 Mayıs 2014’te düzenlenen gösterilerde polisin açtığı ateş sonucu cemevinin bahçesinde bir yakınının cenaze töreni için bekleyen Uğur Kurt, başından vurularak hayatını kaybetti.

Olayla ilgili yargılanan polis memuru Sezgin K., 12 bin 100 TL para cezasına çarptırıldı.

Bu kararın ardından Uğur Kurt’un eşi Narin Kurt, AYM’ye başvurdu. Mahkeme “maktulün yaşam hakkının ihlal edildiğine” karar verdi ve polis memurunun yeniden yargılanmasına hükmetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.