Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

YEREL SEÇİM 2024 – Antalya | Salgın, su baskınları ve seçimler: Muhittin Böcek’in rakibi Hakan Tütüncü kazanır mı?

Akdeniz’in en güzel tatil bölgesi, turistlerin gözbebeği Antalya, tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yaptı. Antalyalılar, kavurucu sıcaklar gelmeden ve soluğu denizde almadan hemen önce 31 Martta tüm Türkiye gibi sandığa gidecek. Bir muhalefet bir iktidarın kazandığı bu şehirde siyasi partiler yine oldukça iddialı.

2019 Yerel Seçimleri’ni kazanan CHP’li Muhittin Böcek, 31 Mart’ta ne yapacak? CHP’ye muhalif olan diğer siyasi partilerin Antalya’yı kazanma şansı ne? Antalyalılar bu sefer sandıkta kimi tercih edecek? Detaylar haberimizde…

2019 Yerel Seçimleri’nde Antalyalılar yüzde 50,62 ile Muhittin Böcek’i Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı yaptı. Aynı seçimlerde AKP’nin adayı Menderes Türel, yüzde 46,27 oy aldı. Ancak, 30 Mart 2014 seçimlerinde durum daha farklıydı. 2014 Yerel seçimlerinde AKP adayı yüzde 36,4 ile Büyükşehir Belediye Başkanı olurken, CHP’nin adayı yüzde 34,6 oy almıştı.

2024 Yerel seçimleri ise, AKP’nin adayı Hakan Tütüncü ile CHP’nin adayı ve Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek arasında geçeceğe benziyor. Ancak bir fark var, geçmiş seçimlerde aday çıkarmayan DEM Parti bu sefer Antalya’da Kemal Bülbül’ü aday gösterdi. DEM Parti’nin aday çıkarması CHP’nin ve Muhittin Böcek’in kazanmasına veya kaybetmesine ne derece etki edecek bunu seçimlerde göreceğiz.

“DEM Parti CHP’nin oylarını böler”

Antalyalılar, DEM Partinin Muhittin Böcek’in oylarını böleceğini düşünüyor, bu nedenle seçimin AKP’nin adayı Hakan Tütüncü lehine olabileceğinin altını çiziyorlar:

·        Antalya’da AK Parti alır, öyle görüyorum. Önceki dönem CHP adayı Böcek’e oy vermiştik, o kazandı. Muhittin böcek, bu sene Kürtlere biraz yamuk yaptığı için kazanmayabilir.

·        Hakan Tütüncü, Kepez bölgesinde ağır basıyor. Burada DEM parti aday çıkardığı için CHP Başkanına sıkıntı olabilir. Bu oyları böler, ben şahsen bölerim. Bir Kürt vatandaşı olduğum için Muhittin Böcek’e oy vermeyeceğim.

·        AK Parti kazanır. Çünkü HDP geçen sene oylamada yoktu. O yüzden herkes CHP’ye verdi. Şu an HDP de oylamaya girdiği için HDP’ye de veren olacak. CHP’ye de veren olacak ama ben en çok oyu AK Parti’nin adayı Hakan Tütüncü’nün alacağını düşünüyorum.

“Değişim şart”

Beş senelik görev süresi boyunca Antalya’da yapılan çalışmaları beğenmediğini söyleyen vatandaşlar bir değişimin gerekli olduğuna inanıyorlar. Değişimin, AKP adayı Hakan Tütüncü’den yana olmasını isteyen vatandaşlar, gerekçe olarak da Tütüncü’nün Kepez bölgesindeki çalışmalarını gösteriyor:

·        Bu dönem AK Parti alır diye düşünüyorum. Çünkü Antalya’da değişen bir şey yok. Menderes Türel geldiği zaman birtakım değişiklikler olmuştu.

·        Geçen seçimlerde oyumunuzu Muhittin Böcek’e vermiştik çalışmalarını da iyi değerlendiriyoruz ama bu sene Hakan Tütüncü’yü deneyeceğiz.

·        Daha iyi çalıştığı için Hakan Tütüncü kazanır. Muhittin Böcek seçim yaklaştığı için 70 tane otobüs alacağından bahsediyor, daha önce niye almamış? Laf cambazlığı yok bizden de oy yok.

·        Gönlümüzden geçen aday, Hakan Tütüncü. Parti söylemi dışında kaliteli insan olarak hizmet edeceğine inanıyoruz. Beş senedir Muhittin hocamız var o da güzel işler yaptı ama onun yerini tutabileceğini düşünmüyorum.

·        Bir önceki seçimde ben Muhittin Böcek’e oy verdiğim halde Antalya’ya hiçbir katkısı olmadı. Ben Hakan Tütüncü’ye oy vermeyeceğim halde onun kazanacağını görebiliyorum.

·        Antalya için bir değişiklik lazım. 5 senede bir çalışma görmedik. Ya parasızlıktan dolayı yok ya da bilmiyorum. Antalya’nın altyapısını geçen yağmurda gördük herkes su altında kaldı. Benim düşüncem yukarıdaki kimse aşağıdaki de o olsun.

·        AK Parti’nin alması gerekiyor çünkü beş yıldır hiçbir şey yapılmadığını görüyorum. Tabii bunda bir şansızlık var. Pandemi dolayısıyla ama pandemiden sonraki zamanlarda bu yapılabilirdi.

·        Muhittin Böcek’te biraz şanssızlık var, bir yıl korona üzerinden gitti 3 yıl Kılıçdaroğlu’nu takip etti. Aslında iyi bir arkadaş, Konyaaltı’na yaptığı hizmetleri saklayacak halimiz yok ama Antalya içine iyi bir hizmet veremedi. Tütüncü Kepez’deki hizmetlerini uygularsa fena değil, eğer uygulamazsa o da gider.

“Düzgün ve dürüst bir adam”

Değişim isteyenlerin yanı sıra Muhitin Böcek’in çalışmalarını başarılı bulan ve yeniden kazanacağını düşünen Antalyalılar da var. Muhittin Böcek’in salgın döneminde rahatsızlanmasından dolayı istenen çalışmaları yapamadığını söyleyen vatandaşlar, dürüstlüğünden dolayı kazanacağını belirtiyor:

·        Muhittin Böcek çalışıyor, düzgün ve dürüst bir adam.

·        Belki rahatsızlandığı için çok bir şey yapamadı ama bunu rahatsızlanmasına bağlıyorum.

·        Ekonomik kriz var, dardayız. Muhittin Böcek’in kazanması lazım

·        Muhittin Böcek bizim yerlimiz bu nedenle onun kazanmasını istiyoruz. İlk defa iki dönem üst üste biz alacağız.

·        AKP gelmesin de kim gelirse gelsin, bizim için önemli olan CHP’nin yükselmesi.

·        CHP’de yalan yok, AKP’de yalan var, üçkâğıt var yetimin hakkını yeme var o yüzden yüzde 80 CHP kazanır.

·        Gönlüm Muhittin Böcek’ten yana ama mesela kimin kazandığı değil, topluma huzur ve istikrar gelmesi.

·        Hastalıktan dolayı belki bu sene daha az çalıştı ama şimdi tam kendini verdi.

·        Biz emekliyiz bize bedava çay veriyor yemek veriyor. Buranın yerlisi, o yüzden kazanır.

·        Adam çalışıyor, otobüs aldı, yol çökme problemlerini çözdü.

·        Şu andaki mevcut arkadaşımın kazanmasını istiyorum çünkü çalışıyor, memleketin insanı ve herkese yardımcı oluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.