Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

PODCAST | Bugün Ne Oldu? (13 Mart 2024): Kedi Eros’u öldüren İbrahim Keloğlan’a yurtdışı yasağı

Prodüktör: Özge Elvan

İyi akşamlar! Medyascope’un podcast’i Bugün Ne Oldu?’dan herkese merhaba. Günün öne çıkan haberlerine birlikte bakalım.

Kedi Eros’u öldüren İbrahim Keloğlan’a yurtdışı yasağı

İstanbul’da Eros adlı kediye işkence edip ölümüne sebebiyet veren İbrahim Keloğlan bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmanın yapılacağı adliye binasında çok sayıda hayvansever, “Katil İbrahim” sloganları attı. İzleyiciler ve basın mensupları bir süre içeri alınmadı, basın mensupları güçlükle girebildi. Duruşma yaklaşık iki saat geç başladı. Sanık İbrahim Keloğlan duruşmaya katıldı, polis güvenlik amacıyla sanığın etrafını sardı. Cumhuriyet Savcısı esasa ilişkin mütalaasında sanığın cezalandırılmasını ve hükümle birlikte tutuklanmasını talep etti.  Bu talebin ardından Keloğlan’ı iki yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı. Keloğlan tutuklanmadı, hakkında yurtdışına çıkış yasağı getirildi.

“CHP’de para sayma” soruşturması: Görüntülerdeki üç isim ifadeye çağrıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sosyal medyada “CHP’deki para sayma” görüntülerinin paylaşılmasının ardından başlattığı soruşturma kapsamında üç isim ifadeye çağrıldı. Sosyal medya platformu X’te bazı kullanıcıların “Fatih Keleş’in CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda para destelerini sayarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı” şeklindeki görüntüleri paylaşmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlattı.

Videonun sosyal medyada yayılmasının ardından CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından konuya ilişkin açıklama yayımlamıştı.

2019 yılına ait olduğu söylenen görüntülerin yayılmasının “CHP ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik olumsuz algı yaratma çabası” olduğu ifade edilen açıklamada, görüntülerin çekildiği yerin CHP İstanbul İl Başkanlığı binası değil, mal sahibinin avukatı Gökhan Taşkapan’ın avukatlık ofisi olduğu kaydedildi.

Özgür Özel, İzmir’de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’in Ödemiş ilçesinde açıklamalarda bulundu. Ekonomik sorunlara dikkati çeken Özel, “1 Nisan’da bu hükümet, ‘bu kadar zam yaptım, bu kadar eziyet çektiler yine de oy verdiler’ derse bunun dönüşü yok ama bir gün önce yapacak bir şey var. 31 Mart günü önünüzde bir sandık var. Bu seçim aynı zamanda ülkeye yönetenlere mesaj verecek bir seçim. Pahalılıktan şikayeti olan herkes bu hükümete bir sarı kart gösterirse o zaman bir umut var” ifadelerini kullandı.

Avukatı duyurdu: “Selahattin Demirtaş’a onur kırıcı dayatma uygulanıyor

HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı Ramazan Demir, sosyal medya hesabından müvekkili ile görüşmek için Edirne Cezaevi’ne gittiğini ancak Demirtaş’ın arama uygulamasını kabul etmediği için görüşe çıkmadığını duyurdu. Demir, Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla Demirtaş’tan odadan her giriş çıkışında ayakkabılarını çıkartması istendiğini söyledi.

ABD başkanlık seçimi: Biden ve Trump aday olmak için gerekli delege sayısına ulaştı

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 5-6 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek başkanlık yarışında artık adaylar kesin. Bir kez daha Joe Biden ile Donald Trump yarışı izleyeceğiz. Biden ve Trump, aday olmak için Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi Parti’de yeterli delege sayısına ulaştı. Biden, sonuçların kesinleşmesinin ardından dün yaptığı açıklamada, “Trump her zamankinden büyük bir tehdit oluştururken yeniden aday gösterilmekten onur duyuyorum” dedi.

AB, basın özgürlüğünü güçlendirmeyi amaçlayan yasa tasarısını onayladı

Avrupa Birliği (AB) parlamentosu, 2022’de AB yöneticileri tarafından önerilen “Medya Özgürlüğü Yasası”nı kabul etti. Yasa, hükümetlerin gazetecileri yasadışı biçimde izlemesinin önüne engeller koyarken medya sahiplerinin de kaynakları hakkında kamuoyuna şeffaf olması yönünde düzenlemeler getiriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.